Portada > Actualitat > Notícies > Cinc ànecs morts a la bassa de l’av. de Francesc Macià per un possible brot de botulisme aviari

Cinc ànecs morts a la bassa de l’av. de Francesc Macià per un possible brot de botulisme aviari

22/09/2021

Els ànecs poden venir de la mateixa bassa o d'un altre espai aquàtic

Els darrers dies han aparegut, al llac de l’av. de Francesc Macià, cinc ànecs morts per causes que actualment es desconeixen, tot i que els indicis fan sospitar d’un brot de botulisme aviari. Aquests brots són recurrents i es donen episodis de forma periòdica, sobretot en èpoques d’altes temperatures.

Immediatament l’Escola de la Natura, en coordinació amb el GRENP i els Agents Rurals, va procedir a posar en marxa el protocol establert, van recollir les aus i les van traslladar al centre de recuperació de Torreferrussa, per tal de fer-los les proves i determinar les causes de les morts.

La malaltia del botulisme està produïda per una toxina que produeix el bacteri Clostridium botulinumm, que es genera quan augmenta la temperatura de l’aigua dels rius o basses. Tot i que aquesta malaltia no suposa un perill directe per a les persones, cal que els exemplars morts siguin manipulats únicament per personal qualificat.

Els ànecs que fan parada a la bassa de l'avinguda de Francesc Macià es mouen entre el riu Tenes, la bassa de Can Cabanyes i la bassa de can Dunyó. És per això que els exemplars infectats poden venir de la mateixa bassa o d'un altre espai aquàtic.

Des de la regidoria de Medi Ambient es recomana, en el cas de trobar un animal mort de l’espècie que sigui, no tocar-lo i posar-se en contacte amb l’Escola de la Natura, al telèfon 93 562 17 94, amb els Agents Rurals al telèfon 93 561 70 00, o bé trucar a la Policia Local.

Arxivat a: Medi ambient
Llac de l'av de Francesc Macià