Portada > Actualitat > Notícies > Parets homenatja Sergi Mingote a la Primera Diada de l’Esport i la Cultura Inclusiva

Parets homenatja Sergi Mingote a la Primera Diada de l’Esport i la Cultura Inclusiva

10/10/2021

L’acte ha comptat amb la intervenció del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta; l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado; i el president d’Onat Foundation, Francesc Colomé

L’Ajuntament de Parets i Onat Foundation han homenatjat a l’alpinista paretà i exalcalde del municipi, Sergi Mingote, que va perdre la vida el passat 16 de gener quan intentava fer el cim del K2. L’acte ha tingut lloc aquest matí al parc del Sot d’en Barriques en el marc de la Primera Diada de l’Esport i la Cultura Inclusiva, una iniciativa sorgida de la voluntat de commemorar la figura de Sergi Mingote per la seva trajectòria en l’àmbit esportiu, cultural, polític i social. Mingote va coronar onze vuitmils, va impulsar diverses iniciatives solidàries i va ser alcalde de Parets entre el 2011 i el 2018.

L’acte de record ha comptat amb la participació del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, que ha destacat: “Estic segur que en Sergi estaria content d’aquest acte perquè hi ha la família, perquè hi ha els amics, perquè hi ha les entitats, perquè ho fem a Parets i perquè ho fem de cor”. Iceta ha afirmat: “Ser present avui a Parets és un deure de memòria envers l’amic, envers el company, i un reconeixement a tots aquells que l’heu estimat i heu tingut el privilegi de treballar amb ell, particularment a les entitats dedicades a l’esport i a la cultura inclusiva”.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, ha agraït “l’esforç de tantes persones perquè puguem retre homenatge a una persona única, diferent i especial que va portar Parets molt lluny i molt alt”. L’alcalde ha recordat Sergi Mingote “per la seva capacitat de liderar tot el que imaginava i somiava” i ha explicat que sempre deia: “els límits només són als nostres caps, somia gran i vola alt”. Juzgado ha dit que Mingote va ser “un grandíssim alpinista i esportista, que va destacar en totes les etapes i àmbits de la seva vida: en els seus orígens, com a sindicalista, durant la seva trajectòria política, i sempre com a esportista multidisciplinar”. L’alcalde de Parets també ha manifestat que Parets seguirà sent un referent en matèria esportiva i de defensa dels valors de l’esport i la inclusió. L’alcalde ha comunicat que la població de Missirah, al Senegal, ha atorgat la condició de ciutadà honorari a Sergi Mingote pel seu compromís humanitari.

El president d’Onat Foundation, Francesc Colomé, ha explicat que Sergi Mingote va ser el fundador i president d’Onat Foundation, que té com a objectiu fomentar i promoure l’esport inclusiu dins dels col·lectius amb discapacitat física, sensorial i de diversitat funcional. Colomé ha manifestat que “(a la fundació) ens has deixat orfes, però els patrons d’Onat t’assegurem que seguirem el teu llegat, amb el que tenies planificat, i amb nous projectes”.

Míriam Roset, la dona de Sergi Mingote, ha clos l’acte amb paraules d’agraïment, especialment per a les entitats, les quals, en paraules del seu marit, eren “l’essència del poble”. Roset ha qualificat l’homenatge com a “un dia de retrobament amb el seu poble i els seus amics” i ha destacat que Mingote “va viatjar pels cinc continents, però el seu racó de pau era casa seva, Parets”.  

Una escultura per recordar l’esportista i exalcalde, Sergi Mingote

L’acte institucional ha conclòs amb la descoberta d’una escultura en homenatge a Sergi Mingote. L’obra, de Carles Vives, quedarà exposada en el mateix parc del Sot d’en Barriques. 

L’acte d’homenatge també ha comptat amb les intervencions del president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino; el medallista paralímpic, Miguel Luque; els pares d’Arnau i impulsors de La Lluita d’Arnau, Irene Navarro i Oliver Martínez. També hi han pres part diverses personalitats del món esportiu, polític i sindical com el cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, Salvador Illa, o el secretari general de la UGT, Pepe Álvarez. Entre els alcaldes i regidors que han assistit a la commemoració en destaquen els alcaldes i els representants dels municipis de Chilluévar i Santo Tomé, viles agermanades amb Parets.

La jornada també ha servit per lliurar els guardons dels II Premis Inclusius de l'Esport Català. Durant el matí s’han celebrat concerts, exhibicions i activitats de caràcter divers. També s’han instal·lat carpes de diferents entitats vinculades que van estar vinculades amb Sergi Mingote. A la Primera Diada de l’Esport i la Cultura Inclusiva hi han participat les entitats següents: ACTIVA’T, APINDEP Ronçana SCCL, Aprenem, Associació Catalana Síndrome Williams, Associació de Musicoterapeutes i Arterapeutes de Catalunya, Associació Triple, Centre d’Estudis Musicals Maria Grever, Centre Excursionista Parets, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Fundació Vallès Oriental, Fundació Viver de Bell-lloc, ProDansa, Rodamunt i Sincrogestió.

El ministre Miquel Iceta signa el Llibre d’Honor de Parets

L’Ajuntament de Parets ha fet una recepció institucional al ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, aquest matí. L’alcalde, Francesc Juzgado, i el Consistori de Parets han rebut el ministre abans de la seva participació en l’acte d’homenatge a Sergi Mingote. A la sala de plens de l’Ajuntament, el ministre ha signat el Llibre d’Honor de Parets i se li ha fet entrega d’una reproducció en ceràmica de la façana de l’edifici consistorial de l’escultor Carles Vives.

Podeu veure el vídeo de l’acte d’Homenatge a Sergi Mingote. Primera Diada de l’Esport i la Cultura Inclusiva a www.tvparets.cat.

Arxivat a: Ajuntament, Esports
L'acte d'homenatge a Sergi Mingote s'ha celebrat al parc del Sot d'en Barriques
L'alcalde Francesc Juzgado lliura un ram a la dona de Sergi Mingote, Míriam Roset
Descoberta de l'escultura en homenatge a Sergi Mingote
Escultura en homenatge a Sergi Mingote, una obra de l'escultor Carles Vives
Intervenció de la dona de Sergi Mingote, Míriam Roset
Intervenció de l'alcalde de Parets, Francesc Juzgado
Intervenció del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta
Intervencions del president de la FEEC, Jordi Merino, i de l'esportista paralímpic, Miguel Luque
Intervencions d'Irene Navarro i Oliver Martínez, pares d'Arnau i impulsors de La Lluita d'Arnau
Exhibició de ProDansa
El ministre Miquel Iceta signa el Llibre d'Honor de Parets
Recepció al ministre Iceta per part de l'alcalde Juzgado, la vicealcaldessa Garcia i la resta del Consistori (1)
Recepció al ministre Iceta per part de l'alcalde Juzgado, la vicealcaldessa Garcia i la resta del Consistori (2)