Portada > Actualitat > Notícies > Es presenta el llibre ‘Poema en forma de Diamant’

Es presenta el llibre ‘Poema en forma de Diamant’

14/10/2021

El projecte ha estat impulsat per l’equip de coordinació primària-secundària de les escoles i instituts públics de la zona escolar de Parets amb el suport de l'Ajuntament

La Sala Basart Cooperativa va acollir, ahir dimecres 13 d’octubre, l’acte de presentació del projecte ‘Poema en forma de Diamant’, un llibre que recull una mostra dels poemes il·lustrats per l’alumnat de 6è de primària i 1r d’ESO de diverses escoles i instituts del municipi el curs 2020-2021.

El projecte col·laboratiu ha estat impulsat per l’equip de coordinació primària-secundària de les escoles i instituts públics de la zona escolar de Parets del Vallès, amb el suport de l’Ajuntament de Parets. Els centres que hi han participat són: l’Escola Municipal Pau Vila, l’Escola Pompeu Fabra, l’Institut La Sínia, l’Escola Vila Parietes, l’Escola Lluís Piquer, l’Institut Torre de Malla i l’Escola Federico García Lorca.

La vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, es va mostrar orgullosa i va donar l’enhorabona a l’alumnat de les escoles i instituts. “Penso que aquest llibre no podia quedar en el calaix, tot el que vau plasmar durant els dies de confinament em va impactar perquè són uns poemes acompanyats amb unes il·lustracions que es veuen naturals, que fan arribar i remouen per dins, fet que no tothom és capaç”.

El coordinador pedagògic de l’equip de coordinació primària-secundària de les escoles i instituts públics de la zona escolar de Parets del Vallès, David Donat, va explicar durant l’acte que “el Poema en forma de Diamant pretèn posar paraules a emocions i sentiments que una persona hagi pogut sentir, es tracta d’ajudar a verbalitzar el que han sentit. Vam acordar que l’estructura estigués formada per un substantiu, dos adjectius, una oració completa, dos substantius i finalitza amb una acció, un verb, fent així la forma de diamant. A més, això també ens permetia treballar les categories gramaticals”.

L’equip de coordinació primària-secundària va considerar important complementar els poemes amb una creació artística. Donat va comentar que “aquí sí que vam donar llibertat absoluta, però tothom va optar per fer una il·lustració amb diverses tècniques”.

La coordinació primària-secundària de la zona escolar de Parets del Vallès impulsa diversos projectes col·laboratius que, més enllà de l’aprenentatge, els uneixen en un mateix objectiu des de les escoles i instituts per poder construir una comunitat educativa més sòlida i transversal per al poble.

El projecte ‘Poema Diamant’ es va impulsar el curs 2020-2021, a més del projecte habitual de Nadal, on l’alumnat ha treballat les emocions i sentiments que han experimentat durant el confinament domiciliari de la primera fase de la pandèmia i els reflectien en un poema personal i una creació plàstica.

Podeu veure el llibre ‘El Poema en forma de Diamant de la zona escolar de Parets del Vallès’ en l’arxiu adjunt. També, podeu escoltar la notícia amb el recital d’alguns dels poemes a l’emissora RAP107FM.

Arxivat a: Educació
Presentació del llibre 'Poema en forma de Diamant' (2)
Presentació del llibre 'Poema en forma de Diamant' (3)
Presentació del llibre 'Poema en forma de Diamant' (1)
Presentació del llibre 'Poema en forma de Diamant' (4)

Arxius adjunts