Portada > Actualitat > Notícies > 34è Festival de la Poesia del Niu d’Art, el dissabte 23 d’octubre a Can Rajoler

34è Festival de la Poesia del Niu d’Art, el dissabte 23 d’octubre a Can Rajoler

15/10/2021

El certamen comptarà amb l’actuació del cantant i folklorista català Jaume Arnella

La 34a edició del Festival de la Poesia, que organitza el Niu d’Art Poètic amb el suport de l’Ajuntament, se celebrarà el dissabte 23 d’octubre, a partir de les 18 h, al Teatre Can Rajoler. Enguany s’han presentat 91 poemes en la modalitat de poesia inèdita, 19 en la categoria de rapsodes i 8 propostes de poesia visual.

Dels 91 poemes que s’ha presentat al concurs de poesia inèdita s’han escollit un total de 83 i, finalment, els tres finalistes d’aquesta edició han estat Ferran Antequera, de Benissanó, València; Lali Barenys, de Barcelona; i Narcís Munsó, de Maçanet de la Selva. 

Pel que fa al premi de rapsodes, s’han seleccionat 13 participants dels 19 que s’hi han presentat, tots arribats de diferents indrets de parla catalana.

En poesia visual s’han presentat 8 propostes d’entre les quals se n’ha seleccionat Petons de llum, de Jaume Baigual, de Sentmenat.

Durant la deliberació, el públic podrà assistir a l’actuació del cantant i folklorista català, Jaume Arnella. Aquesta 34a edició comptarà com a convidada amb Mireia Calafell, que després d’assolir a Parets el guardó en poesia inèdita l’any 2005, torna com a poeta consagrada després de dirigir la Setmana de la Poesia de Barcelona i assolir diferents premis de gran rellevància com ara el Benvingut Oliver 2013 i el premi Lletra d’Or 2014. Alguns dels seus poemes formen part d’antologies publicades a l’Argentina, Brasil, Holanda, Regne Unit, Emirats Àrabs i Espanya.

L’acte comptarà amb el compliment de totes les mesures de seguretat vigents i recomanades per les autoritats sanitàries.

Un festival amb història

El 34è Festival de la Poesia va néixer l’any 1962 i es va celebrar fins al 1965, quan es va interrompre la seva celebració. A partir del 1987 es van fer diferents edicions, de forma no consecutiva, però no va ser fins a l’any 2002 que se celebra anualment de manera ininterrompuda.

Arxivat a: Cultura
33a edició del Festival de la poesia celebrat el 2020