Portada > Actualitat > Notícies > Parets se suma a la Declaració de Sabadell, un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire

Parets se suma a la Declaració de Sabadell, un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire

15/10/2021

Les administracions locals reclamen un esforç urgent i coordinat per lluitar contra la contaminació atmosfèrica

L’Ajuntament de Parets s’ha adherit a la Declaració de Sabadell, un acord on els representants del món local insten fer de la millora de la qualitat de l’aire una prioritat de l’acció governamental. Per fer front aquest repte, els ens locals proposen un gran acord polític per treballar conjuntament i reclamen un paper protagonista de les administracions locals. La Declaració de Sabadell s’emmarca en el 2n Congrés Català de la Qualitat de l’Aire.

La Junta de Govern Local de Parets, celebrada ahir al vespre, va sumar-se a la Declaració i va adoptar els compromisos següents:

 1. Treballar conjuntament amb la Generalitat de Catalunya un gran acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire, amb participació rellevant del món local.
 2. Adoptar mesures fermes per millorar la qualitat de l’aire i reduir les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH) a Parets més enllà de les competències atribuïdes i impulsar accions concretes i urgents en els àmbits de:
  1. Planificació urbana.
  2. Pacificació de la mobilitat urbana privada.
  3. Transport urbà i de mercaderies.
  4. Seguiment, avaluació i control de contaminants atmosfèrics locals.
  5. Obres, públiques i privades.
  6. Promoure una transició cap a les energies netes i renovables.
  7. Informar i conscienciar la ciutadania sobre la qualitat de l’aire.
  8. Incorporar criteris de gestió i millora de la qualitat de l’aire en els instruments de fiscalitat municipal.

Amb aquest gest el govern de Parets manté el compromís amb la preservació del medi ambient i, en aquest cas, referma la lluita contra la contaminació atmosfèrica. La contaminació de l’aire i té efectes perjudicials directes i greus sobre la salut de les persones i el planeta.

Arxivat a: Ajuntament, Medi ambient
Parets se suma a la Declaració de Sabadell, un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire