Portada > Actualitat > Notícies > Parets comença la campanya de l’esporga de l’arbrat de la via pública

Parets comença la campanya de l’esporga de l’arbrat de la via pública

25/10/2021

L’actuació inclourà més de 3.000 arbres i tindrà una durada aproximada de 8 setmanes

Els treballs de poda de l’arbrat viari i dels espais verds públics s’iniciaran el dimarts 2 de novembre. L’esporga d’hivern afectarà més de 3.000 arbres i es preveu que tingui una durada de 8 setmanes. 

El servei de poda inclou la recollida de brancatge i de les restes, la neteja, l’escombrada, la càrrega i el transport fins a l’abocador autoritzat o planta de compostatge i/o trituració.

La modalitat d’esporga s’ha planificat d’acord amb la tipologia de cada arbre, tenint en compte el seu estat fisiològic i els condicionants de la seva ubicació. Per aquest motiu, primer s’esporgaran les troanes que ja tenen els fruits madurs i estan situades en carrers més concorreguts. Així, la poda es començarà als carrers de Sant Mateu, del consell de Cent i de Berenguer, continuarà per la zona del parc del Sot d’en Barriques i el barri del Cerdanet i, posteriorment, seguirà a la resta del municipi.

D’altra banda, durant la campanya d’esporga, si es detecten arbres malalts es tallen i, posteriorment, es replanten.

Els beneficis de la poda

La poda de l’arbrat es fa per reduir el risc de caiguda de branques o troncs que podrien provocar danys a persones o a béns i per conservar una estructura i desenvolupament de l’arbre adient al seu entorn (espai de vorera, pas de vianants, senyalització de trànsit, etc.). Però l’esporga també s’efectua amb els objectius de mantenir la salut dels arbres, el seu valor ornamental i els beneficis ambientals que tenen a l’entorn urbà.

La poda viària es fa quan baixen les temperatures, l’activitat dels arbres es redueix al mínim i d’aquesta manera es minimitza l’impacte que es pot tenir en el seu creixement i el perill de mortalitat.

Informació setmanal actualitzada

Els avisos i la senyalització dels treballs d’esporga es col·locaran als carrers afectats amb una antelació de 72 h, com a mínim, per facilitar la bona organització del veïnat. Paral·lelament, al web parets.cat, a les xarxes socials i als equipaments municipals cada setmana s’actualitzarà la informació de la campanya d’esporga amb el detall del dia i els carrers on està prevista fer l’actuació.

Per a qualsevol dubte o incidència, us podeu adreçar a l’Oficina Tècnica de Resolució d’Incidències a través de l’adreça de correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o del telèfon 93 573 88 88.

Xerrades amb els veïns

Enguany, a més, es recuperen les xerrades informatives a la ciutadania. La primera es farà al Barri Antic el 26 d'octubre, a les 19 h, a sala d’exposicions de Can Rajoler i la segona a l'Eixample el 4 de novembre, a les 19 h, al Casal de Sant Jordi.

Calendari setmanal

En els documents adjunts en pdf podeu consultar la planificació de la campanya de poda setmanal amb l’afectació de dies, carrers i espècies. 

Arxivat a: Medi ambient, Via pública
Esporga d'hivern

Arxius adjunts