Portada > Actualitat > Notícies > Tractament de control de l’eruga processionària a Parets

Tractament de control de l’eruga processionària a Parets

10/11/2021

L’actuació es farà els dies 17 i 18 de novembre a la nit

L’Ajuntament de Parets farà un tractament contra la plaga de l’eruga processionària el dimecres 17 i el dijous 18 de novembre. La processionària, coneguda com l'eruga del pi, pot esdevenir una plaga, provocar fortes defoliacions, caiguda de les fulles, i debilitar els arbres. Aquestes defoliacions solen ser intenses en espècies foranes de pi com l’insigne i el canari, però també poden afectar qualsevol espècie de cedre.

D’altra banda, en una determinada etapa del seu desenvolupament, aquests insectes poden causar problemes de salut pública. Les larves, a partir del tercer estadi de desenvolupament, tenen uns plecs o sacs en el seu dors on s’amaguen una gran quantitat de diminuts pèls urticants de color taronja. Quan es molesten les larves o es mouen, obren aquests sacs i alliberen milers de pèls urticants a l’atmosfera que, si es posen en contacte amb la pell de les persones o animals, produeixen reaccions al·lèrgiques.

A Parets hi ha una quantitat important d’arbres sensibles a aquests insectes en carrers, parcs, escoles i espais privats. Per prevenir problemes mediambientals i de salut pública l’Ajuntament disposa d’un pla de prevenció. Per aquest motiu, cada any efectua un tractament per controlar aquesta plaga. Enguany, la primera fase del tractament es farà els dies 17 i 18 de novembre durant la nit. L’actuació consistirà en una polvorització amb insecticida autoritzat. Al llarg del mes de novembre es durà a terme una segona fase d’endoteràpia, un tractament que consisteix en la injecció al tronc de l'arbre de la substància fitosanitària Vertimec, d'origen natural, que circula pel sistema vascular de l'arbre.

Es demana que durant la polvorització s’eviti la presència de personal aliè i sense equip de protecció així com d’animals domèstics. També es recomana tancar portes i finestres dels habitatges propers. En cas de condicions meteorològiques adverses (pluja, vent, etc.) el tractament s’efectuarà la nit laborable següent. Si no es detecta la presència de plaga, el tractament posposarà una setmana.

L’Ajuntament de Parets actua contra la plaga de l’eruga processionària en els àmbits públics. No obstant això, l’Ajuntament recomana als propietaris d’arbres que es troben en espais privats que prenguin mesures per controlar la plaga. En aquest sentit, es posa a disposició de la ciutadania diferents vies de contacte.

Per a més informació o per avisar de qualsevol incidència es pot enviar una notificació a la bústia d'incidències del web municipal, trucar al telèfon 93 573 88 88 o escriure a l’adreça de correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e). En cas d'emergència podeu trucar a la Policia Local, al telèfon 93 573 73 00.

Arxivat a: Medi ambient, Salut, Via pública
Processionària