Parets se suma a la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Divendres, 19 de novembre de 2021 a les 00:00
Les activitats es duran a terme del 22 al 28 de novembre

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que se celebra entre els dies 20 i 28 de novembre arreu del continent, l’Ajuntament de Parets ha organitzat diferents activitats al voltant de la prevenció de residus.

El dia 22 de novembre començarà el repartiment del Boc&Roll, embolcalsl reutilitzables, als alumnes de 1r de Primària i 1r d’ESO de tots els centres escolars del municipi. Els cursos no s’escullen a l’atzar, el Boc&Roll té una vida útil de sis anys i, per tant, en ambdós casos els hi durarà fins al final de les etapes escolars. En el moment de l’entrega també es fa una dinàmica per explicar la necessitat d’aquest tipus d’embolcalls alternatius i perquè no s’ha d’utilitzar paper de plata.

El 23 de novembre entre les 9.30 i les 12.30 h s’instal·larà a la plaça de la Vila la Repara-truck, un vehicle amb un tècnic, eines i mitjans per assessorar en l’autoreparació de petits electrodomèstics, aparells elèctrics, electrònics i bicicletes. L’objectiu és fomentar un canvi d’hàbits de consum per allargar la vida útil dels objectes. Els alumnes de l’Escola ACESCO participaran en un taller durant el matí de dimarts en el que els ensenyaran a reparar alguns objectes que ells mateixos portaran. A la mateixa hora, obrirà l’exposició Reduïm Residus a la Sala d’Exposicions de Can Rajoler. Es podrà visitar fins al 30 de novembre i pretén donar a conèixer la importància de la gestió de residus per afavorir i incrementar la participació ciutadana en la presa de decisions mediambientals.

L'Ajuntament de Parets, com a membre de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, té el compromís d'organitzar activitats de conscienciació i difusió durant la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus. A través de l'Escola de la Natura es promou la minimització i el reciclatge de residus amb la realització d'activitats adreçades a gran públic i públic escolar. L'objectiu general de la campanya és incidir i insistir en la correcta separació en origen de totes les fraccions dels residus municipals, disminuir la presència d’impropis en la fracció orgànica, així com lluitar contra el malbaratament alimentari.

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:20