Portada > Actualitat > Notícies > S’aprova per unanimitat el Pla Local de Joventut

S’aprova per unanimitat el Pla Local de Joventut

30/11/2021

El Pla Local de Joventut tindrà una vigència de quatre anys

L’Ajuntament de Parets va presentar a la sessió plenària del passat dijous, 25 de novembre, el Pla de Local de Joventut (PLJ) 2022-2025, l’eina que definirà, impulsarà i coordinarà les polítiques per als joves de 14 a 30 anys de Parets durant els pròxims quatre anys. El Ple va debatre el document, que es va aprovar per unanimitat, amb els vots a favor de tots els representats polítics del municipi.

El PLJ té l’objectiu de satisfer les necessitats i millorar la qualitat de vida del col·lectiu juvenil. En aquest sentit, la regidora de Joventut, Maria Gorina, afirma: “Volem que sigui el PLJ de les joves i els joves de Parets. Elles i ells són els protagonistes i a qui ens devem. Ens posem a la disposició per treballar conjuntament en benefici del seu futur. El seu futur és el futur del nostre poble”.

Les accions que recull el PLJ s’estructuren en quatre eixos principals: salut, lleure, igualtat de gènere i ocupació. A la imatge adjunta podeu veure les accions més destacades que es proposen per a cada eix.

Per elaborar el PLJ s’ha fet una anàlisi prèvia de les necessitats dels joves. S’han intentat identificar els seus interessos, detectar les mancances que troben al municipi i interpretar la seva percepció de la realitat. Paral·lelament, també s’han recollit els recursos existents al municipi destinats al jovent. A continuació, amb les dades recopilades, s’ha fet una reflexió col·lectiva on han intervingut els diferents agents implicats: representants polítics, tècnics municipals, agents socials (pares, mestres, etc.) i joves, amb l’objectiu de plantejar propostes per resoldre i millorar els possibles dèficits. Finalment, s’han proposat mesures concretes que han quedat plasmades en el PLJ. El document es va sotmetre a votació i va ser aprovat pel Ple de l’Ajuntament.

Per conèixer més aspectes del PLJ podeu contactar amb el Casal de Joves Cal Jardiner al telèfon 93 573 72 00 o revisar el document íntegre aquí.

Arxivat a: Ajuntament, Joventut, Ple municipal
Pla Local de Joventut 2021