Portada > Actualitat > Notícies > El Ple de l’Ajuntament de Parets aprova per unanimitat un conveni amb Adif i la Generalitat per construir una nova estació de tren amb sistema Park&Ride

El Ple de l’Ajuntament de Parets aprova per unanimitat un conveni amb Adif i la Generalitat per construir una nova estació de tren amb sistema Park&Ride

03/12/2021

La nova infraestructura fomentarà la mobilitat sostenible i suposarà un impuls per al teixit econòmic del municipi

El Ple de l’Ajuntament de Parets ha aprovat el conveni per construir una nova estació de tren amb sistema Park, que permet als viatgers deixar el cotxe i accedir fàcilment al transport públic. A la sessió celebrada aquesta tarda els regidors i regidores han donat el suport unànime al document.

La reforma de la infraestructura ferroviària i del seu entorn urbà serà un projecte coordinat entre l’Ajuntament, Adif i la Generalitat. La transformació de l’estació suposarà una inversió d’11 milions d’euros, amb la possibilitat de rebre finançament dels fons europeus Next Generation. L’objectiu de les obres és garantir l’adaptació de la nova estació al model de municipi sostenible i satisfer les necessitats actuals i futures de mobilitat i accessibilitat.

L’alcalde, Francesc Juzgado, afirma: “Avui donem llum verda a la futura nova estació de Renfe de Parets. Una infraestructura més moderna i accessible que serà resultat del treball conjunt d'ADIF, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Parets. És un gran dia perquè Parets i les paretanes i els paretans en sortirem molt beneficiats”.

La regidora d’Urbanisme, Rosa Martí, considera que el ple d’avui ha estat “un ple històric perquè s’ha aconseguit que els 17 regidors, independentment de la seva ideologia, votin a favor d’un conveni que representarà una obra molt important pel futur de Parets. Una infraestructura que donarà servei a la ciutadania de Parets així com a les persones que es mouen al voltant de les empreses del municipi”. “A Parets tindrem una estació moderna i del segle XXI”, sentencia la regidora.

Arxivat a: Medi ambient, Mobilitat, Ple municipal, Urbanisme, Via pública
Fotografia de la sessió plenària