José L. Barca presenta el seu primer llibre, ‘Revelación’, a la biblioteca Can Rajoler

Divendres, 3 de desembre de 2021 a les 00:00
La presentació va estar a càrrec de la periodista i locutora Rosa Díaz

Una trentena de persones van assistir el passat dijous, 2 de desembre, a la presentació del primer llibre de l’autor paretà José Luis Barca. Revelación és el primer volum de la trilogia Hijos de un Dios Mayor, que es va publicar ara fa nou mesos i a conseqüència de la pandèmia no es s’ha pogut presentar abans.

El paretà s’estrena en el món de la novel·la amb una història distòpica que forma la primera part d’una sèrie de tres volums. El mateix autor va explicar surant la seva presentació, que el primer llibre és més aviat una ucronia, però que, en conjunt, la saga es pot considerar distòpica. Es tracta d’una trama ambientada en la II Guerra Mundial i que gira al voltant d’un pilot de les forces aèries angleses que es veurà embolicat en l'aventura de la seva vida per a localitzar un artefacte estrany amb el qual poder salvar a Londres de la seva destrucció. Però no és l'únic que busca aquest objecte de poder. Forces fosques i aliades dels nazis conspiraran per a sumir el món conegut en la més absoluta foscor.

Revelación, editat per l’editorial Libros Indie, es pot adquirir a la web de l'editorial, a La Casa del Llibre i a la plataforma de venda Amazon. L’autor de l’obra, José Luis Barca, parlava durant la presentació del gènere de la novel·la i de com aquest primer volum tenia molta part històrica ben documentada, però als següents s’imposaria la part fantàstica, creant un món nou.

L’autor ha iniciat la seva carrera com a escriptor amb aquesta novel·la. Revelación, el primer volum de la trilogia Hijos de un Dios Mayor, tot i que fa molts anys que es dedica a escriure petits relats o el que ell anomena relat-joc, tria la teva pròpia aventura, basat en els jocs de rol i que ens anima, a partir de les seves xarxes socials, a participar-hi.

L’escriptor ja té enllestit el segon volum de la trilogia, que publicarà ben aviat la mateixa editorial, Libros Indie. La presentació d’aquest llibre s’engloba dins del projecte Parets gira fulls i, el Catàleg d’autors locals, una iniciativa municipal per incentivar la literatura a la vila. Les dues biblioteques de Parets, Can Butjosa i Can Rajoler, són peces fonamentals per impulsar aquesta iniciativa. Gràcies a la seva vinculació i col·laboració amb els centres educatius i altres agents culturals del poble fan possible una xarxa que fa de la lectura un element molt present entre els veïns i veïnes de Parets del Vallès. El projecte involucra el conjunt de la ciutadania per fomentar el gust per la lectura i impulsar un seguit d’actuacions que ajudin a convertir Parets en una vila de referència en la promoció del llibre i la lectura.

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:20