Portada > Actualitat > Notícies > Les comunitats de propietaris ja poden demanar crèdits per finançar obres de rehabilitació

Les comunitats de propietaris ja poden demanar crèdits per finançar obres de rehabilitació

21/12/2021

Els ajuts es poden sol·licitar fins al 31 de desembre de 2022

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya (AHC)  i l'Institut Català de Finances (ICF) obren la convocatòria perquè les comunitats de propietaris puguin accedir a una línia de crèdit per finançar les inversions en rehabilitació, eficiència energètica, patologies i accessibilitat que facin en els seus edificis.

Amb aquesta línia de crèdit, la comunitat de veïns disposa dels diners abans d’iniciar les obres i és la comunitat qui respon del crèdit, ja que cada propietari és responsable només per la seva quota de propietat davant la comunitat, i aquesta davant l’Institut Català de Finances.

Rehabilitacions i obres importants

Aquests préstecs permeten fer rehabilitacions o obres importants, ja que les comunitats compten amb els diners necessaris al moment, a retornar en 15 anys, i amb un interès molt baix, que en la majoria de casos es tradueix en quotes mensuals petites i assumibles pels veïns.

Actuacions com la millora de l’eficiència energètica dels habitatges, que sovint és una inversió significativa, es poden assumir i, amb l’estalvi de consum mensual d’energia que genera l’obra de millora, es pot arribar a pagar una part molt significativa de la quota mensual del préstec. A banda de l’estalvi energètic que suposen aquestes obres de millora, també aporten un major confort a les llars i les revaloren significativament.

Accedir al préstec

Perquè les comunitats de veïns puguin accedir al préstec s’han de complir dos requisits indispensables:

- Les comunitats de propietaris han de ser solvents, ja que han d’acreditar un índex de morositat igual o inferior al 5%.

- L’import mínim del préstec, i del pressupost de les obres de rehabilitació, ha de ser igual o superior als 30.000 euros pel conjunt de la comunitat de propietaris, i no pot sobrepassar el màxim de 20.000 euros per habitatge.

Presentar la sol·licitud

Les sol·licituds de préstec s'han de presentar i formalitzar telemàticament per mitjà del formulari que estarà a disposició dels sol·licitants al web de l’Institut Català de Finances.

El termini de presentació finalitza el 31 de desembre de 2022, inclòs, o abans d’aquesta data, si s’exhaureix la dotació pressupostària assignada a la convocatòria.

Arxivat a: Habitatge, Urbanisme
Ajuts habitatge