Portada > Actualitat > Notícies > Noves mesures del Procicat pels municipis de més de 10.000 habitants

Noves mesures del Procicat pels municipis de més de 10.000 habitants

27/12/2021

Les mesures van entrar en vigor el divendres, 24 de desembre

El Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, una nova sèrie de mesures per a contenir l’expansió de la COVID-19 a Catalunya, que fa dies que està a l’alça a causa del creixement de la variant òmicron del virus. Les mesures van entrar en vigor a partir d’aquest divendres, 24 de desembre -mitjanit de dijous a divendres- i que tindrien una vigència de 14 dies.

Aquestes mesures tenen l’objectiu de reduir la interacció i la mobilitat de la ciutadania. Per això, es demana la restricció de la mobilitat nocturna d’1 a 6 h als municipis de més de 10.000 habitants amb una  incidència acumulada a 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants. Parets del Vallès entra dins dels paràmetres establerts, amb una incidència de 480,3 en els últims 7 dies.

Es limiten al màxim les bombolles en l’àmbit privat i que el número absolut no superi les 10 persones, tant a l’interior com a l’exterior i tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic. Cal evitar espais amb aglomeracions, especialment si són espais tancats.

Pel que fa als aforaments de les empreses de serveis i comerç minorista, està limitat al 70%, mentre que la capacitat màxima del servei en zones interiors dels establiments de restauració és del 50%. A l’interior i a l’exterior de bars i restaurants, el màxim de persones per taula és de deu i cal garantir la distància d’1,5 metres entre taules. Es recorda que, mentre no es consumeix, s’ha de dur posada la mascareta.

L’aforament del públic és del 70% en el cas dels esdeveniments esportius professionals, així com també activitats esportives no professionals o federades en espais interiors. En el cas de curses i activitats exteriors, la sortida ha de ser esglaonada per mantenir la distància i cal dur la mascareta sempre que no s’estigui fent l’activitat. L’aforament també és del 70% en instal·lacions i equipaments esportius tancats (gimnasos, sales esportives i d’activitat física...).

A les sales de concerts només es permet fer esdeveniments amb públic i assegut al 70%, i es tanquen els locals d’oci nocturn. Per la seva banda, es limita al 50% l’aforament per a activitats a l’interior dels locals d’apostes, bingos, salons recreatius i de jocs.

En cinemes, teatres, auditoris, circs de carpa i espais similars, l’aforament és del 70%. Es prohibeix el consum d’aliments i begudes a les sales d’exposició o espectacles, i es reforça la ventilació. El 70% d’aforament també s’aplica a biblioteques, arxius, museus, sales d’exposicions, monuments i altres centres culturals, parcs d’atraccions i equipaments cívics.

El 70% d’aforament, d’altra banda, s’aplica en espais tancats a sales de vetlla, enterraments, cerimònies fúnebres, actes i serveis religiosos i altres cerimònies, tot garantint la distància de seguretat i una ventilació adequada.

Entre les recomanacions també destaquen la celebració telemàtica de congressos, trobades, reunions de negocis, conferències, seminaris i altres esdeveniments professionals. També en acadèmies, autoescoles i altres centres d’ensenyament no reglat, excepte les classes pràctiques, que poden impartir-se de forma presencial si es manté la distància, la higiene i la resta de mesures de prevenció.

Per últim, tots els establiments oberts al públic podran estar oberts com a màxim fins a la 1 de la matinada, excepte els establiments de serveis essencials.

A més, el teletreball s’instaura com a prioritari en l’Administració de la Generalitat i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat; si no és possible, però, en feines que requereixin l’activitat presencial s’ha de garantir que es compleixin les mesures de prevenció, distància física, ús correcte de la mascareta, higiene de mans i ventilació adequada, i evitar reunions per menjar o beure en l’entorn laboral. També cal afavorir torns i entrades esglaonades del públic en àmbits laborals en què es realitzi atenció directa al públic.

Pel que fa a la mobilitat general, es recomana evitar viatjar en hores punta, excepte per realitzar activitats essencials, com anar a la feina o a activitats educatives. De fet, el lleure educatiu es manté, tot extremant i garantint els plans sectorials. Es mantindrà la freqüència d’horaris en el transport públic al 100%, encara que es produeixi una disminució de la demanda, per garantir una ocupació tan baixa com sigui possible.

El Govern insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la COVID-19, com ara fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques i de ventilació.

Arxivat a: Ajuntament, Espai COVID-19, Salut
Informació d'interès COVID-19 a Parets

Arxius adjunts