Portada > Actualitat > Notícies > ‘Teixim Feminismes’, un nou espai de reflexió a la Biblioteca Can Rajoler

‘Teixim Feminismes’, un nou espai de reflexió a la Biblioteca Can Rajoler

27/12/2021

Les sessions aniran a càrrec de Silvia Carrillo

Teixim Feminismes és un nou espai de coneixement i reflexió crítica a partir de lectures teòriques, impartit per Silvia Carrillo. Les sessions seran els dimecres a les 18.30 h i es realitzaran quatre entre els mesos de gener i abril a la Biblioteca Can Rajoler.

Es farà una sessió cada mes, començant pel dia 19 de gener on es parlarà dels inicis dels feminismes occidentals a partir d’un fragment de Seneca Falls i de l’escriptora Clara Campoamor. La segona sessió serà el dia 16 de febrer i girarà al voltant de l’inici de la segona onada. Es tractaran alguns conceptes bàsics dels feminismes a partir de l’obra El segundo sexo, de Simone de Beauvoir. El dimecres, 16 de març, l’objectiu serà aprofundir en alguns dels debats de la segona onada i, concretament, es parlarà del feminisme liberal i el feminisme radical a través de les autores Betty Friedan i Katte Millet. El 20 d’abril es reflexionarà sobre els feminismes actuals amb els textos de Bell Hooks i Judith Butler.

A cada sessió es treballarà un moment determinat de la història dels feminismes, a partir dels textos teòrics i de les autores clàssiques. L’objectiu d’aquestes sessions és conèixer les principals idees teòriques feministes a partir de la lectura de textos teòrics. Les sessions serviran per aprofundir en les idees principals dels textos i també generar un espai de debat entre totes les persones participants. La intenció és crear  un espai còmode per a tots i totes per gaudir i aprendre conjuntament.

Qui vulgui assistir es pot apuntar presencialment a la Biblioteca Can Rajoler, per telèfon al 93 573 98 01 o per correu electrònic escrivint a (Necessites javascript per veure aquest correu-e). Les places són limitades.

Arxivat a: Cultura, Educació
Teixim Feminismes

Arxius adjunts