Portada > Actualitat > Notícies > Parets es prepara per a la Festa Major d’Hivern

Parets es prepara per a la Festa Major d’Hivern

12/01/2022

La celebració es farà entre els dies 21 i 24 de gener

Parets viurà la Festa Major d’Hivern els dies 21, 22, 23 i 24 de gener. A la festa no hi faltaran les colles de Gegants i de Diables, ni l’Elisenda, el Marcel, en Bitru, el Gall i el Llucifer. El 22 de gener a la plaça de la Vila s’anunciarà l’inici de la Festa Major. Serà a les 10 h i la Teresina, l’Eulàlia, la Rosalia i la Maria, les quatre campanes de l’església de Sant Esteve, ressonaran pels carrers de la vila per avisar als paretans i les paretanes que estem de Festa Major. A les 11 h entraran a la plaça les figures de Parets. A la mateixa hora, a l’aparcament de la Linera, se celebrarà la V Trobada i Plantada de Bestiari Diables Parets, amb bestiari local i diverses colles convidades. A les 12 h es farà la presentació de les bèsties amb el seu ball tradicional amb un petit lluïment.

El mateix dissabte, el Casal Can Butjosa acollirà la XXIV Calçotada Popular amb un espectacle de gegants com a preàmbul. La calçotada serà a les 14 h i els tiquets es podran adquirir a partir del dia 12 de gener a Can Butjosa. Després del dinar hi haurà una mostra d’activitats de les entitats amb una masterclass de balls llatins de l’Associació Balls de Saló Parets, i exhibició de sevillanes per part de l’Associació FlamenContemporani.

A les 17 h, a l’aparcament de la Linera, hi haurà una presentació de colles tabaleres, a les 18 h s’oferirà xocolatada i cremat de rom, a les 19 h hi haurà el correfoc de bèsties i la XXIV Desfilada Infernal, i a les 20.30 h es narraran les històries de les bèsties de Diables Parets.

El diumenge 23 de gener hi haurà la XXIV Trobada i Plantada de Gegants a les 10 h al Poliesportiu Municipal Joaquim Rodríguez. A les 11.30 h es farà una cercavila de gegants que recorrerà el Barri Antic des del pavelló fins a la plaça de la Vila. A les 12 h al carrer de Barcelona es farà un taller d’iniciació al correfoc per a nens i nenes a partir de 4 anys amb pirotècnia simulada. A les 16.30 h a la plaça de la Vila hi haurà una exhibició de tècniques de combat. A les 18 h es tornarà a repetir el taller a la mateixa ubicació.

VIII Fira Medieval

El dissabte 22 i el diumenge 23 de gener, entre les 11 i les 22 h, al Barri Antic es podrà passejar per les parades del VIII Parets Medieval, una fira medieval amb activitats per a tots els públics. Ambdós dies es farà una cercavila musical amb La Torna i hi haurà un espai de jocs de fusta. El diumenge a les 13.05 h es farà el pagament de soldades als membres del campament i a les 13.30 h hi haurà la ballada dels gegants amb exhibició de totes les colles per tancar la jornada.

Música i teatre

El CANTA Parets!, la cantata on participen els alumnes de P5 de les escoles del municipi sota l’organització de l’Escola Municipal de Música de Parets, tindrà lloc el divendres el 21 de gener, a les 18.30 h, al Poliesportiu Municipal Joaquim Rodríguez. El diumenge 23, a les 18 h, la sala Basart acollirà el concert de Festa Major a càrrec de Duet d’Ambient. L'acte tindrà aforament limitat.

El Teatre Can Rajoler acollirà obres de teatre per a tots els públics. El dissabte 22 de gener, a les 22 h, el grup The Other Side, presentarà Animals. El grup musical torna amb aquest nou espectacle basat en una interpretació íntegra del disc de Pink Floyd de l’any 1977, un àlbum que va representar una fita en el desenvolupament del rock progressiu de l’època. El diumenge 23, a les 18 h, rebrem la companyia Circ Pistolet i Sabanni amb l’espectacle familiar En companyia. El 24 de gener, l’actor Joan Pera visitarà el teatre amb la comèdia Master Chof. En Joan Pera va ser un dels actors que va inaugurar el teatre Can Rajoler el dia 25 de gener de 1997 i torna, 25 anys després, per donar a conèixer el seu nou espectacle.

Per als més petits

Les tradicionals hores del conte de les biblioteques de la vila començaran el dia 18 de gener a la Biblioteca Can Rajoler a les 18 h amb el conte Pastís amb gust de formatge, a càrrec de Mercè Rubí. El dijous 20 de gener, a les 18 h, la Biblioteca Can Butjosa farà una hora del conte especial de Festa Major a càrrec de Gemma G. Vilardell. El mateix dia 20, a les 18 h, la Biblioteca Can Rajoler organitzarà un taller infantil especial al voltant de l’aniversari del centre cultural. Per finalitzar els actes de la Festa Major d’Hivern de les biblioteques, el 25 de gener, la Biblioteca Can Rajoler acollirà un espectacle de màgia a càrrec del Mag Pep titulat Un toc de màgia a la biblioteca.

El dilluns 24 de gener, a les 11 h, hi haurà un parc infantil al Poliesportiu Municipal Joaquim Rodríguez amb atraccions inflables, tallers i jocs per als infants. Durant tot el dia, es farà la tradicional fira solidària de joguines organitzada per l’Associació Parets Contra el Càncer i tallers a càrrec de Kids&Us Parets. A les 18 h es durà a terme un berenar tradicional català per a tota la mainada.

 Més activitats

Dins de la programació de la Festa Major, el dia 21 de gener, a les 19 h, s’oferiran classes obertes i una mostra de coreografies a càrrec de PROdansa, a la sala Basart Cooperativa. El 22 de gener, a les 9 h, a l’Escola Pau Vila, es disputarà un Torneig de Tennis Taula on es podrà gaudir d’un petit torneig on tots els assistents podran participar. Entre el 20 i el 22 de gener, el Casal de Joves Cal Jardiner acollirà un Torneig de FIFA jove. La final de la competició serà el 22 de gener a les 17 h. El diumenge 23 de gener, a les 11 h, es farà una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Sant Jordi. Durant el cap de setmana, l’Associació Fotogràfica Parets organitzarà un concurs de fotografia sobre els 25 anys de Gegants i Bestiari de Parets. Les bases del concurs es poden consultar a www.afparets.com.

El dia 24 de gener, a les 9 h, al pavelló es farà un acapte de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits i l’Associació de Donants de Sang del Vallès Oriental. Finalment, el diumenge 6 de febrer, a les 10.30 h, la caminada solidària de Parets Contra el Càncer, sortirà de la plaça de la Vila.

Durant tots els dies de la Festa Major d’Hivern també es podrà visitar el Pessebre Monumental sota la plaça de la Vila, enguany dedicat a Egipte.

L’ajuntament convida també a tots els paretans a posar banderoles dels gegants als balcons de les cases de Parets per celebrar plegats la Festa Major.

25 anys de Can Rajoler

Prèviament a l’inici de la festa d’aquest 2022, s’han previst un seguit d’activitats emmarcades en la celebració del XXV aniversari del Centre Cultural Can Rajoler, que començaran el divendres 14 gener amb l’obertura de l’exposició sobre la Festa de la Pedra del Diable, que consta de 22 plafons amb la història i descripció dels personatges que protagonitzen l’esdeveniment. La mostra està organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Parets, Diables Parets i la Colla de Gegants, Grallers i Bestiari de Parets.

També es podrà visitar, a la Biblioteca Can Rajoler, una exposició de llibres sobre la Festa Major sota el títol Estem de festa.

Les activitats de la programació de la Festa Major poden variar en funció de l’evolució de la pandèmia.

Arxivat a: Ajuntament, Cultura, Esdeveniments
Imatge d'arxiu de la Festa Major

Arxius adjunts