Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Parets presenta Con-Tacte!, el nou servei d’atenció emocional per a joves

L’Ajuntament de Parets presenta Con-Tacte!, el nou servei d’atenció emocional per a joves

20/01/2022

El servei s’ubica al Casal de Joves Cal Jardiner, els dimecres entre les 18 i les 20 h

L'Ajuntament de Parets va presentar el passat dimecres, 19 de gener, Con-Tacte!, el nou servei d'atenció, assessorament i acompanyament en la gestió emocional, específic per als joves del municipi. Hi van intervenir l'alcalde, Francesc Juzgado; la regidora de Joventut, Maria Gorina; i la responsable del nou servei, Ester Vernet. Con-Tacte! és un projecte impulsat des del Servei de Joventut i pretén cuidar la salut mental i el benestar emocional del jovent.   

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, va explicar que “en pocs dies farà un mes que aquest servei va començar a funcionar al Casal de Joves. Hem cregut oportú fer un primer balanç del seu funcionament, ja que és un servei innovador. A Parets és on oferim aquest servei en exclusiva, que és molt important i necessari en aquests temps de pandèmia”. L’alcalde de Parets va detallar el funcionament del servei i va afirmar que “els joves són un dels col·lectius més vulnerables de la nostra societat i les seqüeles de la pandèmia els afecten especialment: els tocs de queda, el confinament o la falta d’oci. Volem potenciar la salut mental i el benestar emocional del nostre jovent, donar les eines per aprendre a gestionar les seves emocions, desestigmatitzar la consulta psicològica, prevenir sobre conductes de risc, promoure hàbits saludables i establir mecanismes per a donar resposta a les seqüeles agreujades per la pandèmia”.

La regidora de Joventut, Maria Gorina, afirma que “és un servei molt necessari en la situació actual amb la pandèmia que hem viscut i encara vivim. Arran de la pandèmia hem cregut convenient que des del Servei de Joventut es tiri endavant un projecte d’atenció emocional pels joves del nostre municipi. Després de les dades causades per l’aïllament de la covid-19, les dificultats econòmiques, els traumes no resolts, han fet que un gran nombre de joves s’autolesionin, consumeixin més substàncies tòxiques i estiguin en relació amb el joc. Al ser conscients de totes aquestes dades, des de l’ajuntament hem volgut posar especial atenció en aquest col·lectiu que tant ens ocupa i ens preocupa”. La regidora va agrair a les institucions públiques el seu interès i al jovent la confiança en el nou espai i va explicar que “és un servei molt innovador i es tracta d’un projecte pilot”.

La responsable del nou servei, Ester Vernet, va explicar en la roda de premsa que forma part de l’equip que durà a terme el servei: “som un grup de persones que ens dediquem a la formació, facilitació i acompanyament de l’educació emocional i bullying. Estic encantada de formar part d’aquest projecte en què, tal com han explicat, donem espai a joves d’entre 12 i 25 anys perquè puguin compartir experiències i se sentin acompanyats. És un espai on acompanyem un moment d’incertesa i inquietuds dels joves i treballem les seves habilitats socials, per poder-se apropar des de l’emoció al benestar”.

Com a seu s’ha escollit el Casal de Joves Cal Jardiner, ja que és un referent per al jovent de Parets. Con-Tacte! és un espai on es treballa, a través del lleure, la gestió de l’oci per evitar hàbits i conductes perjudicials i conductes de risc. Es potencien els valors i l’adquisició i desenvolupament d’eines de creixement personal potenciant l’autoestima. El projecte té diversos objectius, entre ells el de potenciar la salut mental i el benestar emocional, donar eines al jovent per aprendre a gestionar les seves emocions, desestigmatitzar la consulta psicològica, prevenir conductes de risc, la promoció d’hàbits saludables, establir els mecanismes necessaris per a donar resposta a les seqüeles psicològiques provocades per la covid-19 o agreujades arran de la situació derivada de la pandèmia i oferir acollida professional de les problemàtiques psicològiques que el jovent dirigeix al personal de Cal Jardiner, treballant la demanda i sensibilitzant sobre la derivació al servei psicològic adient.

La finalitat del servei és oferir atenció, assessorament i acompanyament psicosocial a joves de Parets, posant el focus en la gestió emocional. Ha de ser un espai on el jovent es trobi a gust, amb confiança i relaxat i es garantirà la confidencialitat.

El jovent pot accedir al servei per diferents vies: per motivació pròpia, derivats per Drets Socials i d’altres serveis com els instituts, el CAP de Salut, l’educador de carrer o per iniciativa de les famílies. No cal demanar cita prèvia, encara que hi ha la possibilitat de fer-ho.

El servei està disponible els dimecres, en horari de 18 a 20 h, al Casal de Joves Cal Jardiner.

Arxivat a: Joventut
Presentació Con-Tacte!