Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Parets presenta el Març de Dones i inaugura el Punt Lila estable al Casal de Joves Cal Jardiner

L’Ajuntament de Parets presenta el Març de Dones i inaugura el Punt Lila estable al Casal de Joves Cal Jardiner

02/03/2022

El Punt Lila és un projecte pilot que es posa en marxa els dilluns de 16 a 19 h a Cal Jardiner

El passat dimarts, 1 de març, es va donar el tret de sortida a la campanya Març de Dones, amb la presentació del programa complet, i la inauguració del Punt Lila estable al Casal de Joves Cal Jardiner. L’acte va estar presidit per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, i va comptar amb la participació de la regidora d’Igualtat i Feminisme, Laura Lozano; la regidora de LGTBI-Transversalitats, Maria Gorina; i la coordinadora de l’àrea de prevenció de les violències masclistes de l’empresa Cúrcuma, Edurne Larracoechea.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, va explicar en què consistirà el Punt Lila estable i que enguany la campanya s’ha anomenat Març de Dones, Març de tothom: “per conscienciar a la ciutadania i evitar la desigualtat i el masclisme. Recordar que la igualtat és cosa de totes i tots”. “Entre les activitats destaquem les exposicions de llibres i contes de dones a les biblioteques i casals, l’Espai Campoamor de diumenge a Can Jornet, el Manifest del dia 8 de març, els tallers i  el teatre. Parets és un poble feminista i que prioritza la igualtat. Estem donant passes destacades en aquesta línia i així ho vam reflectir al PAM. Nosaltres posarem les eines i demanem la vostra col·laboració”, va afegir.

La regidora d’Igualtat i Feminisme, Laura Lozano, va agrair l’assistència i va explicar que “el mes de març continuem dedicant-lo a les dones”. Durant l’acte va parlar sobre el programa del Març de dones, des del seu inici amb la inauguració del Punt Lila, fins a la Marxa Violeta, passant per l’Espai Campoamor, el Teixim Feminismes, l’exposició Dones Grans, Grans Dones i les activitats de les biblioteques: “sobretot m’agradaria agrair a tot Servei de Feminisme la gran tasca que han dut a terme, a la meva companya, Maria Gorina, regidora de LGTBI i a tot el servei”.

La regidora de LGTBI-Transversalitats, Maria Gorina, va centrar-se en el Punt Lila: “és un servei especialitzat, d’informació, sensibilització, assessorament i atenció sobre les agressions sexuals. Tot i que també serà un servei on es podran atendre altres tipus de violències masclistes, derivant les persones als serveis més especialitzats del municipi”.

Edurne Larracoechea, coordinadora de l’àrea de prevenció de les violències masclistes de l’empresa Cúrcuma, va explicar: “som una cooperativa que ens dediquem a la prevenció de violències masclistes. Des de l’any 2019 hem estat treballant en els punts liles que s’ubicaven en els espais d’oci nocturn, i pensem que l’aposta de Parets per aquest punt estable és un pas més en aquesta estratègia en la qual s’està treballant des de fa anys per construir un Parets feminista”.

El Punt Lila contra les agressions sexuals de Parets del Vallès és un servei d’informació, sensibilització, assessorament i actuació sobre les agressions sexuals i està obert a persones de totes les edats. També ofereix informació i atenció sobre d’altres tipus de violències masclistes.

L’espai per acollir aquest projecte serà el Casal de Joves Cal Jardiner, oferint el servei setmanalment els dilluns de 16 a 19 hores. El Punt Lila estarà coordinat per la Responsable de Feminisme, LGTBI i Transversalitats.

La necessitat de la creació del servei Punt Lila sorgeix per proporcionar a la ciutadania eines per a la defensa dels seus drets, ja que les dades respecte a la violència mostren que existeix una problemàtica manifesta de violència masclista en la nostra societat.

L’equip professional que desenvoluparà el Punt Lila contra les agressions sexuals serà de l’àmbit psico-socioeducatiu especialitzat en la prevenció de violències de gènere i específicament en les agressions sexuals i estarà format per una coordinadora del servei i una professional especialitzada que desenvoluparà el servei. L’atenció a les persones usuàries del servei ha de ser des d’una perspectiva empoderadora, es garantirà la confidencialitat de les persones ateses i, en el cas que sigui necessari, es derivarà la persona atesa als serveis corresponents tal com especifica el Protocol contra les agressions sexuals.

Trobareu les imatges de l’acte al Flickr de l’Ajuntament.

Arxivat a: Ajuntament, Benestar social, Societat
Març de dones
Març de dones
Març de dones

Arxius adjunts