Portada > Actualitat > Notícies > La Policia Local fa un curs de reciclatge en l’ús de desfibril·ladors

La Policia Local fa un curs de reciclatge en l’ús de desfibril·ladors

15/03/2022

La instrucció té una durada de 5 hores per tota la plantilla del cos

La Policia Municipal realitza aquesta setmana una formació en l'ús de desfibril·ladors externs automàtics (DEA). Tots els agents del cos policial fan un reciclatge en cas d'haver d'intervenir, la formació té una durada de 5 hores i hi participa tota la plantilla inclosos els auxiliars administratius.

Els DEA són aparells electrònics portàtils que diagnostiquen i tracten l'aturada cardiorespiratòria, permetent dur a terme una descàrrega elèctrica sobre el cor d'una persona en aturada cardiorespiratòria minuts abans que arribi l'ajut professional. La possibilitat d'utilització d'un DEA abans de l'arribada del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) redueix a la meitat les complicacions per aturada cardíaca. Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort en el món occidental i, entre aquestes, destaca la mort sobtada cardíaca.

L'Ajuntament de Parets va instal·lar el passat desembre un desfibril·lador a cada Casal d'Avis del municipi. D'aquesta manera, actualment n'hi ha al Casal Ca n'Oms, al Casal Sant Jordi i al Casal Asoveen.

Arxivat a: Ajuntament, Benestar social, Seguretat
Curs de reciclatge en l’ús de desfibril•ladors
Curs de reciclatge en l’ús de desfibril•ladors