Portada > Actualitat > Notícies > El Consell de Joves presenta els resultats de l’estudi sobre les noves tecnologies a l’Ajuntament

El Consell de Joves presenta els resultats de l’estudi sobre les noves tecnologies a l’Ajuntament

25/03/2022

Els alumnes de 3r i 4r d’ESO també han rebut una sessió de formació dedicada al concepte d'smart city aplicat a Parets

El Consell de Joves ha presentat els resultats en la sessió de seguiment de l’estudi sobre la relació dels joves amb les noves tecnologies a la sala de Plens de l’Ajuntament. L’òrgan de participació dels joves està compost per 21 alumnes de 3r i 4t d'ESO de totes les escoles i instituts del municipi. Durant la sessió de seguiment, el Consell de Joves també ha realitzat una formació dedicada al concepte d'Smart city, les anomenades ciutats intel•ligents, aplicat al municipi.

La presentació s’ha fet amb la presència institucional per part de l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, i la regidora de Joventut, Maria Gorina, que també ha servit per intercanviar reflexions i inquietuds amb els joves sobre el seu seguiment i la presentació final del Ple del Consell que es farà a mitjans de juny. Per altra banda, l’Ajuntament també ha organitzat una sessió per analitzar la situació present i futur Smart City pel municipi.

Les temàtiques principals sobre les quals els alumnes han centrat la seva presentació a partir de les dades obtingudes han estat, entre altres: els mecanismes que fan servir les empreses tecnològiques per aconseguir que la gent estigui molt temps connectada; el joc en línia; l’impacte de l’internet en el canvi climàtic; la importància de l’ús de les dades personals; i les opcions de millora en Smart City pel municipi de Parets.

L'alcalde de Parets del Vallès, Francesc Juzgado, ha destacat l'estudi fet pels alumnes i les conseqüències que se'n deriven: "Les dades i el treball que han presentat demostren que tenim una joventut molt vàlida, que realment es preocupa i que estan treballant i avançant més enllà de la temàtica smart city". Ha afegit: "han fet enquestes i han recollit dades que han servit per reflectir informació sobre l'utilització dels joves de les noves tecnologies i innovacions smart city en el municipi en l'àmbit del transport".

La vicealcaldessa i regidora d'Educació, Casandra Garcia, ha agraït les dades obtingudes i ha apuntat “l’enquesta, el treball i l’estudi previ que han fet aquests joves ens indica que tenim molts reptes com a societat i un d’ells és posar límits a les noves tecnologies aconseguint un nivell de consum sa. Segons les dades, pel que ens expliquen els mateixos joves, potser estem entrant en unes dinàmiques una mica tòxiques a nivell de relacions humanes i consum dels dispositius mòbils”.

La regidora de Joventut, Maria Gorina, ha valorat que "els joves estan molt animats amb la feina que han fet i que els queda per fer", i ha afegit que "des de l'Ajuntament valorem molt aquesta feina i, ben segur que, la tindrem en compte, és una oportunitat perquè des del govern siguem conscients de la situació que hi ha a la població jove i prendre consciència sobre les decisions que hem de fer i a l'hora d'actuar".

Aquest any des del consistori s'ha proposat que el Consell de Joves debati entre l'alumnat dels instituts de Parets sobre l'impacte que té sobre les nostres vides, individualment i col•lectivament, la generalització de les tecnologies. Des d'una perspectiva integral i crítica, es proposa que els adolescents indaguin, reflexionin i debatin sobre els efectes globals de la tecnologia en la vida quotidiana (la família, l'alimentació, l'educació, les relacions afectives, la identitat, etc.); l'organització social (el treball, les comunicacions i el transport, la participació política, la justícia i els drets humans, les relacions internacionals, etc.); o el medi ambient (l'explotació dels recursos, el canvi climàtic, etc.). A més, s'ha prestat una atenció especial amb una sessió de treball dedicada al concepte d'smart city aplicat al municipi.

El Consell d'Infants està integrat per 19 pels alumnes de 5è i 6è de Primària i el de Joves per 21 alumnes de 3r i 4t d'ESO de totes les escoles i instituts del municipi. El Consell d'Infants i el Consell Joves són dos òrgans de participació ciutadana que tenen l'objectiu d'involucrar els nens i els joves en la millora del seu entorn més proper així com de promoure el debat i els valors democràtics. Per al curs escolar 2021-2022 l'Ajuntament ha fet dos encàrrecs: als infants se'ls ha demanat impulsar accions per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Parets i als joves que estudiïn l'impacte social i personal de les noves tecnologies.

Arxivat a: Ajuntament, Educació, Joventut, Noves tecnologies
Consell de Joves 2022
Consell de Joves 2022