Torna el projecte ‘Parets amb flors’ amb èxit de participants

Dimarts, 29 de març de 2022 a les 00:00
Els horaris per a participar a les activitats són els dilluns de 10 a 12 h i els dijous de 18 a 20 h

L'Ajuntament de Parets ha reiniciat, a través de l'Escola de la Natura, les activitats del projecte Parets amb flors en una nova sessió dedicada a la jardineria on els assistents han rebut plantes com a obsequi. Els nous horaris per a participar en les activitats són els matins dels dilluns de 10 a 12 h i les tardes de dijous de 18 a 20 h. L'espai on es realitza l'activitat continua essent entre el carrer Montserrat Roig i Mercè Rodoreda, a prop del parc del Sot d'en Barriques.

A l’activitat de represa del curs hi van acudir una quinzena de participants, juntament amb l’acompanyament de l’equip de l’Escola de la Natura. A l’acte també hi va assistir l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, la vicealcaldessa, Casandra Garcia, i la regidora de Medi Ambient, Rosa Martí. D’aquesta manera, l’espai es torna a obrir pel curs de jardineria en horari de tarda el 31 de març a les 18 h i està destinat al públic que estigui interessat.  

L'alcalde de Parets, Francesc Juzgado, ha valorat molt positivament l'acte destacant que "és un projecte que es torna a iniciar amb el curs, que no és nou, però que la pandèmia malauradament havia aturat les activitats", i ha afegit la importància de tenir un "espai que pugui servir, a part de com a formació sobre com plantar i cuidar les flors, també d'espai de relació i intercanvi d'experiències entre els mateixos participants".

La vicealcaldessa, Casandra Garcia, ha destacat la importància de la iniciativa que “és un projecte que s’engega després de diversos anys de funcionament i on hi continua havent-hi gent interessada en seguir-lo. En aquest sentit, estem contents de seguir amb Parets amb flors que ajuda a la ciutadania a tenir més coneixements de com cuidar les flors i plantes, a més, d’ajudar-nos a tenir un poble més bonic”.

La regidora de Medi Ambient, Rosa Martí, ha ressaltat que "aquest any s'ha apuntat molta gent per l'espai que tenim i considerem que és molt important que els ciutadans s'interessin per conèixer més sobre quines plantes són més pròpies del nostre entorn o sobre com les hem de cuidar. D’aquesta manera, valorem positivament l'inici del cicle formatiu i de l’opció de lleure que significa".

El projecte Parets amb flors és una iniciativa del consistori de caràcter social i mediambiental, que té per objectiu utilitzar la jardineria i la passió per les plantes per la transformació dels carrers i espais verds del municipi, on els protagonistes són els veïns i veïnes de Parets. Parets amb flors es va posar en marxa el juny del 2019 en un espai situat entre els carrers de Montserrat Roig i Mercè Rodoreda, prop del parc del Sot d’en Barriques.

El director de l'Escola de la Natura, Ferran Lozano, ha valorat molt positivament el futur de la iniciativa. "Ho vam haver d'aturar per la pandèmia, però, entre altres: s'està fent un petit jardí botànic; jardins verticals; treballem perquè el grup pugui estar representat d'alguna forma en els Sant Jordis; i de cares al futur valorem la possibilitat de col·laborar fent que els parterres del municipi que puguin ser arreglats, plantats i mantinguts en coordinació amb el servei de jardineria i via pública de l'Ajuntament".

La iniciativa està centrada en la jardineria, però un dels objectius és que vagi més enllà, de fet, en el marc del projecte el 25 març es va iniciar una sèrie de cinc sessions del Curs d'horticultura ecològic i jardineria sostenible a Can Jornet, que seguirà els dies 1, 8, 22 i 29 d'abril. Segons Lozano, és l'espai ideal per a realitzar la formació, ja que disposen de l'hort de Can Jornet per a poder fer la part pràctica, a més, la idea era que els hortelans poguessin aplicar les tècniques en els horts socials, però el curs ha tingut tan bona acollida que hi participa gent de fora del municipi.

L’Escola de la Natura ho organitza de forma oberta al públic i qualsevol persona interessada a formar part del projecte Parets amb flors ha de posar-se en contacte amb l'Escola de la Natura al telèfon 93 562 17 94 o bé escriure un correu electrònic a escola.natura@parets.cat.

 Podeu veure les imatges de la visita al Flickr de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:33

Imatges