Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Parets celebra la Setmana de la Salut amb més d’una desena d’activitats al municipi

L’Ajuntament de Parets celebra la Setmana de la Salut amb més d’una desena d’activitats al municipi

30/03/2022

La campanya es farà del 3 al 10 d’abril i el consistori reprèn el projecte ‘Parets Sense Fum’

Parets del Vallès acull una desena d’activitats innovadores amb motiu de la primera Setmana de la Salut que se celebra al municipi amb actes durant tota la setmana, del 3 al 10 d’abril. Les iniciatives que ha organitzat l’Ajuntament van des de campanyes informatives al carrer fins a exposicions de llibres, una obra de teatre, activitats d’esport per part dels gimnasos o un trivial sobre la salut organitzat pel CAP. Totes les activitats estaran relacionades amb els hàbits saludables i el benestar. Dins de la setmana de la salut, el consistori també tindrà el projecte Parets Sense Fum enviant als centres educatius i a les entitats del municipi un Manifest per adherir-se a la campanya enfocada als infants el municipi.

L'alcalde de Parets, Francesc Juzgado, ha explicat que enguany, a banda de les accions relacionades amb la salut, destaca “la iniciativa Parets Sense Fum amb l'objectiu d'evitar els riscos sobre la salut que implica l'exposició dels productes nocius que porta el tabac. L'exposició al fum del tabac implica uns riscos importants per a la salut de les persones no fumadores i fumadores, però en concret de la població infantil que n'és especialment vulnerable. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha fet arribar als centres escolars un manifest en aquest sentit, perquè tots plegats hem de vetllar perquè les entrades a les escoles, als espais culturals i esportius siguin espais lliures de fum. En els propers dies ho farem arribar a la resta d'entitats del municipi perquè de mica en mica pugui ser extensiu i realment puguem ser una població lliure de fum pel que fa als models a imitar pels infants".

La vicealcaldessa de Parets i regidora de Salut, Casandra Garcia, ha ressaltat totes les activitats innovadores que es faran per primer cop al municipi durant la campanya i ha apuntat: “que enguany és la primera Setmana de la Salut que se celebra a Parets amb la col·laboració de tantes entitats i serveis del municipi. Pel que fa a les farmàcies, aquest any no hem volgut fer un sol tema sinó que fossin elles les que ens diguessin les inquietuds que han detectat que té la ciutadania i, en aquest sentit, cada una ens ha proposat una temàtica per desenvolupar durant la Setmana de la Salut”.

El tret de sortida de la setmana el donarà l’obra de teatre El pes d'un cos de Victoria Szpunberg que s’estrenarà al Teatre Cal Rajoler el 3 d’abril a les 18.30 h, la temàtica de la qual serà la salut mental. L’endemà, s’organitza una carpa informativa sobre la protecció de la llum solar durant el matí al mercat setmanal de Can Berenguer, a càrrec de la Farmàcia Isern; a a la cantonada d'Avinguda Catalunya amb carrer Monistrol també hi haurà instal·lada la carpa, sobre protecció del sol, nutrició i prevenció de la caiguda del cabell, d'11 a 13h, a càrrec de la Farmàcia Dacil Pérez Fleitas. Parets organitzarà més carpes informatives sobre salut el 6 i 8 d’abril, d’11 a 13 h: per una banda, una altra sobre la protecció de la llum solar, al mercat setmanal del Camp de les Peces, a càrrec de la Farmàcia del Poble; i per l’altra, una sobre els nivells de tensió arterial, al Sot d'en Barriques, a càrrec de la Farmàcia Alegria.

El 7 d'abril es realitzarà un joc de Trivial amb la temàtica d'hàbits saludables al Sot d'en Barriques, de 17 a 19 h, organitzat pel CAP de Parets. El joc girarà al voltant de les categories de condició física, de l'esport, de jocs, de reptes, d'expressió corporal i d'hàbits saludables. Pel que fa a les escoles del municipi, totes elles rebran l'entrega de kits dentals per l'alumnat de 1r de primària en el marc de la campanya Dents fortes i sanes de la Generalitat de Catalunya. I, coincidint amb el dia de l'activitat física, s'obriran al públic activitats de pilates, body combat, steps i zumba per a totes les edats a càrrec de quatre gimnasos del municipi, al parc del Sot d'en Barriques el 9 d'abril, de 10 a 13 h.

La ràdio local de Parets també dedicarà un programa a la temàtica el 7 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut. En aquest sentit, es farà una entrevista a les 10h del matí al metge de Parets, Pablo Pastor, sobre els efectes de la pandèmia de covid-19, i tot seguit, s’entrevistarà a la nova referent de Benestar Emocional del CAP Parets, Sonia Palacios. 

Arxivat a: Ajuntament, Salut
Setmana de la Salut
Setmana de la Salut