Portada > Actualitat > Notícies > Parets del Vallès, reconegut com a millor ajuntament català en transformació digital 2021 segons l'índex de l'AOC

Parets del Vallès, reconegut com a millor ajuntament català en transformació digital 2021 segons l'índex de l'AOC

04/05/2022

El premi es concedeix als ajuntaments i consells comarcals de Catalunya que han destacat en la implantació de l’administració digital

L’Ajuntament de Parets va rebre ahir a Llinars del Vallès el guardó al Reconeixement Administració Oberta 2021 com a administració capdavantera en la transformació digital. L’Ajuntament de Parets ha estat reconegut amb la primera posició entre els ajuntaments de 5001 a 20000 habitants, al capdavant dels 120 municipis catalans de la seva categoria. Els premis són atorgats pel consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) i han arribat enguany a la seva VII edició. L’acte es va fer a les 17 h al Teatre Auditori de Llinars i va comptar amb la participació del conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, el president de Localret, Jaume Oliveras, la directora de l’AOC, Àstrid Desset, la regidora d’Innovació i Participació de Parets, Gemma Garcia, i la regidora de Transparència de Parets, Laura Lozano.

La regidora d’Innovació i Participació, Gemma Garcia, destaca que: “Estem molt contents de rebre un premi tan especial que reconeix Parets en primera posició d’entre els deu ajuntaments seleccionats pel seu grau de maduresa en transformació digital. És una feina que valorem molt positivament per la seva relació amb la ciutadania i per avançar en el camí cap a un país digital”.   

Els premis valoren la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica, així com la consegüent transformació digital en relació amb la ciutadania, la gestió interna i el govern obert. Els guardons de l’AOC distingeixen entre: municipis d’1 a 500 habitants, de 501 a 1.000 habitants, de 1.001 a 5.000 habitants, de 5.001 a 20.000 habitants, de 20.001 a 50.000 habitants, municipis de més de 50.000 habitants i consells comarcals.

El reconeixement té com a objectiu posar de manifest l’excel·lent feina de les administracions locals i aprendre de les millors experiències per a impulsar conjuntament un país digital i obert. L’AOC es basa en una metodologia pròpia que analitza les dades de més de 30 indicadors de 947 ajuntaments i 41 consells comarcals.

L’Ajuntament de Parets ja va rebre aquest guardó en les dues edicions anteriors on es premiaven els anys 2019 i 2020, on el consistori figurava entre el Top 10 de municipis de la seva categoria. Aquest any, no només ha quedat entre els deu primers sinó que en primera posició, encapçalant la llista de la seva categoria. Pots conèixer més sobre els reconeixements de transformació digital accedint al següent enllaç.

Arxivat a: Ajuntament, Noves tecnologies
Millor ajuntament català en transformació digital 2021
Millor ajuntament català en transformació digital 2021