Portada > Actualitat > Notícies > Parets celebra una jornada de neteja i natura al riu Tenes organitzada per la Fundació RIVUS i l’Escola de la Natura

Parets celebra una jornada de neteja i natura al riu Tenes organitzada per la Fundació RIVUS i l’Escola de la Natura

09/05/2022

A l’activitat hi van participar una quarantena de persones i va acollir, a més de les accions de neteja, exposicions, un taller de caixes niu i un refrigeri pels participants

Parets del Vallès va acollir el dissabte 7 de maig al matí una matinal de neteja i natura al Passeig Fluvial del riu Tenes en el marc de la iniciativa europea Let’s Clean Up Europe amb activitats de neteja, exposicions, tallers i refrigeri pels participants. A l’activitat hi van participar una quarantena de persones i estava organitzada per la Fundació RIVUS, l’Escola de la Natura de Parets del Vallès i Niubox Natura.

La jornada es va iniciar amb una presentació institucional per part de la regidora de Medi Ambient, Rosa Martí, i una presentació de l’activitat a càrrec de la tècnica de la Fundació RIVUS, Sònia Sànchez. Les accions estaven obertes al públic amb inscripció prèvia i van comptar amb la representació de regidors i regidores de l’equip de govern de l’Ajuntament.

La regidora de Medi Ambient, Rosa Martí, destaca, referent al riu Tenes, que “s'ha millorat molt, ja ara baixa una aigua més neta, però ens falta recuperar l'entorn del riu, des de l’Ajuntament hem arribat a una primera fase del projecte amb la neteja de sòlids i de canya i a la tardor, finalitzada l’època de nidificació de les aus, començarem la segona fase. Pel que fa a l’activitat, considerem que és una bona iniciativa que Parets s'adhereixi a campanyes globals com la de Let’s Clean Up Europe”. 

La matinal es va iniciar a les 10 h al passeig fluvial del riu Tenes, a la zona compresa entre el pavelló municipal Joaquim Rodríguez i les pistes d’atletisme, a Parets del Vallès. Des d’allà, es va recórrer un tram de riu per recollir de residus (envasos lleugers, envasos de vidre, paper i cartró i altres residus) fins passat el pont de Lluís Companys. En total es va recollir un sac facilitat per l’Agència Catalana de Residus de voluminosos i petites quantitats de la resta de residus. També es va comptar amb l’assistència d’experts en la matèria que van explicar el valor ecològic de l’espai als participants.

Seguidament, es va retornar al lloc de sortida on es va oferir un refrigeri per als assistents i diverses activitats, entre les quals l’elaboració de tallers de caixes niu a càrrec de Niubox Natura i tallers de dibuix pels nens i nenes. A més, també es van poder veure les exposicions sobre la fauna dels nostres entorns fluvials (aus, peixos i llúdriga) per part de l’entitat Fundació RIVUS i la mostra sobre la temàtica sota el títol Una exposició de merda per part de l’Escola de la Natura.

El Let's Clean Up Europe és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i per promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment al medi ambient. Les fotografies de la jornada neteja i natura al Passeig Fluvial del riu Tenes dins la campanya europea Let's Clean Up Europe! es poden consultar al Flickr de l’Ajuntament de Parets del Vallès.

Arxivat a: Ajuntament, Medi ambient
Neteja riu Tenes
Neteja riu Tenes
Neteja riu Tenes
Neteja riu Tenes