Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Parets del Vallès recull el Segell Infoparticipa de transparència amb una de les notes més altes de Catalunya

L’Ajuntament de Parets del Vallès recull el Segell Infoparticipa de transparència amb una de les notes més altes de Catalunya

10/05/2022

L’Ajuntament compleix el 98% dels indicadors avaluats

L'Ajuntament de Parets del Vallès ha rebut per tercer any consecutiu el Segell Infoparticipa per la qualitat i la transparència de la comunicació pública, un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Enguany és la 9a edició d’aquests guardons i l’Ajuntament assoleix el 98% dels indicadors avaluats des del 2021 fins al març de 2022. Dels 947 ajuntaments avaluats, només 136 han obtingut el segell de transparència i l’aproven el 25% dels consistoris.

El Segell Infoparticipa divideix els indicadors en tres categories que inclouen informació dels representants polítics, el pla de govern o l’agenda institucional de l’alcalde; la gestió dels recursos col·lectius i econòmics; i les eines que s’ofereixen per a la participació ciutadana. Es tracta d’una marca de qualitat que pretén donar garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i els ciutadans, i un incentiu pels responsables polítics i tècnics.

L'alcalde de Parets del Vallès, Francesc Juzgado, ha agraït "la gran tasca del servei i la regidoria de Transparència, millorant, enguany, en aquest apartat i fregant l'excel·lència. Hem de seguir en la mateixa línia per ser també un Ajuntament referent en aquestes bones pràctiques com a administració".

Per la seva part, la regidora de Transparència, Laura Lozano, afirma que "el nostre poble obtingui una de les millors notes a tota Catalunya és un orgull i el resultat de la feina conjunta que hem fet amb les i els tècnics del consistori. Tot, en benefici de les paretanes i els paretans. Tenim un petit marge de millora i, per tant, un nou repte a la vista".

El LPCCP de la UAB també elabora el Mapa Infoparticipa que permet comprovar el resultat de les avaluacions d’institucions públiques entre ajuntaments, consells comarcals i diputacions. L’objectiu del LPCCP és promoure la millora de la transparència i la qualitat de la informació que les administracions públiques ofereixen a la ciutadania.

Arxivat a: Ajuntament
L’Ajuntament de Parets del Vallès recull el Segell Infoparticipa de transparència amb una de les notes més altes de Catalunya