Portada > Actualitat > Notícies > Parets commemora el 60é aniversari de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume al Casal Can Butjosa

Parets commemora el 60é aniversari de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume al Casal Can Butjosa

12/05/2022

La commemoració es va fer el 7 de maig en una jornada oberta a tothom que va incloure tallers, concerts, activitats de dansa i jocs, entre altres

Parets del Vallès va celebrar el 7 de maig el 60é aniversari de l’entitat paretana Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume (AEiGSJ) al Casal Can Butjosa en una jornada festiva oberta a tothom que va incloure tallers, concerts, activitats de dansa i jocs, entre altres. L’entitat paretana fundada el 1961 ha celebrat l’efemèride enguany, un any després de l’aniversari, que van haver d’aplaçar per la situació sanitària.

Les activitats van iniciar-se a les 16h amb la rebuda de la colla dels Gegants de Parets i va seguir amb una fira amb tallers i propostes de l’Escola de la Natura, el punt LGTBI+ i jocs del cau. Seguidament, hi va haver un tastet de danses, un concert de Desubicades i Maceta Sound Beat, amb un sopar a la fresca. A més, durant tota la jornada hi va haver barra i venda de productes del cau on els beneficis anaven destinats a finançar els projectes de l’entitat.

L’Agrupament va néixer el 4 d'octubre de 1961 quan una colla d'escolans que ajudaven el mossèn de l'església de Sant Jaume van aprendre a caminar dins el món de l'escoltisme de la mà de l’Agrupament Escolta Mare de Déu del Turó de Montcada i Reixac, del qual van heretar els colors del fulard. Des d’aleshores a més de l’escoltisme, l’entitat s’ha distingit per l’organització de diverses activitats al municipi.

Al voltant del 1965, juntament amb els Patrullers i el grup Les Branques, de la Parròquia de Sant Esteve, l’entitat va començar a fer les carrosses dels Reis d'Orient a Parets. Dos anys més tard, a més de fer les carrosses, l’Agrupament va assumir tota l’organització de la Cavalcada.

Entrats els anys 80 es va formar la primera Unitat a l'Agrupament amb nois i noies i en aviat es va adoptar el nom definitiu d'Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume. El 1992, amb motiu del 30è aniversari, l’entitat va organitzar una acampada al bosc de la Torre de Malla, amb la participació de 1.500 escoltes i guies del Vallès i del Maresme. El 1998, amb la col·laboració de la Penya Blaugrana Parets, va començar a organitzar la Caminada popular conjunta per Gallecs, que encara es manté cada any. Actualment, des de maig de 2003, l’Agrupament té la seu a la masia de Can Jornet.

Les fotos de la jornada festiva del 60é aniversari de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume (AEiGSJ) celebrat al Casal Can Butjosa es poden veure al Flickr de l’Ajuntament de Parets del Vallès

Arxivat a: Ajuntament, Cultura, Joventut
Festa 60 Aniversari de l'Agrupament Escolta
Festa 60 Aniversari de l'Agrupament Escolta
Festa 60 Aniversari de l'Agrupament Escolta
Festa 60 Aniversari de l'Agrupament Escolta