Portada > Actualitat > Notícies > Parets triat per la seva experiència, trajectòria i innovació en matèria d'Igualtat

Parets triat per la seva experiència, trajectòria i innovació en matèria d'Igualtat

18/05/2022

Els Cercles de Comparació Intermunicipal són una eina de la Diputació de Barcelona que té per objectiu la millora de la gestió municipal mitjançant l'anàlisi d'indicadors de serveis locals i l'intercanvi d'experiències

El Projecte de Cercles de Comparació Intermunicipal de l'àmbit d’Igualtat s'inicia conjuntament entre el Servei de Programació de l'Àrea de Recursos Humans, Hisenda i Serveis Interns i l'Oficina de Polítiques d'Igualtat de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social, amb la participació de diversos municipis escollits per la seva trajectòria, experiència i innovació.

L'Ajuntament de Parets, ha estat escollit per aquests motius per a participar en el grup matriu motor, amb d'altres set municipis com Sabadell, Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma, Mataró, Granollers, Vic i Sant Boi de Llobregat.

L’alcalde de Parets del Vallès, Francesc Juzgado, afirma que "Parets es consolida com a municipi referent en matèria d'igualtat. Des de sempre hem rebut reconeixements en aquesta línia i esperem que seguim treballant així sempre".

La regidora d’Igualtat i Feminisme, Laura Lozano, afegeix que “seguim sent referents en Igualtat. És un orgull pel nostre poble que se’ns reconegui la feina en matèria feminista.”

Els Cercles de Comparació Intermunicipal són una eina de la Diputació de Barcelona, amb una trajectòria de vint anys, que té per objectiu la millora de la gestió municipal mitjançant l'anàlisi d'indicadors de serveis locals i l'intercanvi d'experiències. El projecte funciona amb un cicle de treball anual: cada any es recullen dades, es calculen i analitzen els indicadors i es reuneix les participants per reflexionar i intercanviar experiències entorn dels resultats. El projecte dura quatre anys. Són una eina adreçada als ens locals que s'orienta a la millora de la gestió mitjançant l'anàlisi d'indicadors de serveis locals i l'intercanvi d'experiències entre iguals. Els objectius són:

- Mesurar, comparar i avaluar resultats, mitjançant uns indicadors comuns consensuats.

- Intercanviar experiències entre ens locals a partir de l'anàlisi de dades.

- Impulsar la millora dels serveis públics locals.

Els principals impactes dels Cercles que destaquen els municipis participants són l'accés a informació per prendre millors decisions, la creació d'un espai d'intercanvi entre el personal tècnic local, la generació d'accions i iniciatives per millorar els serveis i el foment de la presa de decisions basada en evidències.

Arxivat a: Ajuntament, Societat
Parets triat per la seva experiència, trajectòria i innovació en matèria d'Igualtat