Portada > Actualitat > Notícies > L’escola Acesco entrega a dues ONG paretanes els diners recaptats del projecte CuEmE

L’escola Acesco entrega a dues ONG paretanes els diners recaptats del projecte CuEmE

15/06/2022

L’acte es va celebrar ahir a la Sala Basart Cooperativa amb la presència de la vicealcaldessa i regidora d'educació, Casandra Garcia, els alumnes i professors participants en el projecte, el director del centre i els representants de les dues ONG

L’acte es va celebrar ahir a la Sala Basart Cooperativa amb la presència de la vicealcaldessa i regidora d'educació, Casandra Garcia, els alumnes i professors participants en el projecte, el director del centre i els representants de les dues ONG

La Sala Basart Cooperativa de Parets del Vallès va acollir ahir l’acte de cloenda del projecte CuEmE (Cultura Emprenedora a l’Escola) de l’escola Acesco. Durant l’acte, es va fer l’entrega dels diners recaptats a les dues ONG paretanes escollides pels alumnes del curs 2021-2022. La iniciativa CuEmE és un projecte de la Diputació de Barcelona per fonamentar l’emprenedora entre els infants en els centres educatius amb el suport de l’Ajuntament, l’escola i les entitats locals.

El projecte va comptar amb la participació de 27 alumnes de 5è i 27 de 6è de primària de l’escola Acesco que van crear les cooperatives EA5È i STP (Save The Pets) i van destinar els beneficis a les ONG l’Associació Parts contra el càncer i a l’Associació protectora d'animals de Parets, respectivament. Durant l’acte de cloenda es van lliurar els diners a les ONG i els certificats de participació als alumnes i professors. A més, el centre educatiu va rebre una placa de fusta de la Diputació de Barcelona com a escola participant en el programa.

L'acte de clausura va comptar amb la presència de la vicealcaldessa i regidora d'educació, Casandra Garcia, que va fer l'entrega dels diplomes als professors i de la placa de l’escola al director del centre. A més, van ser presents a l'acte: el director de l'escola Acesco; les dues tutores dels cursos; les coordinadores del projecte del centre; la responsable del projecte de l’Ajuntament; les famílies dels alumnes; i, així com, els representants de les dues ONG que participaven en el projecte.

El programa CuEmE fomenta els valors i les competències de l’emprenedoria en el cicle superior d’educació Primària. La iniciativa està impulsada a la província de Barcelona i hi participen 98 municipis de la demarcació amb l’objectiu de proporcionar els valors cooperatius des dels centres educatius i els ens locals. Entre altres activitats, els alumnes s’han d’organitzar per: crear la cooperativa, crear els estatuts, nomenar els càrrecs, escollir el nom de la cooperativa, sol·licitar a l’Ajuntament el CIF, decidir quins productes faran, calcular les despeses, fer el producte i decidir a qui donaran els beneficis.

Les imatges de la clausura programa CuEmE 2021-2022 de l’escola Acesco es poden veure en el perfil de Flickr de l’Ajuntament de Parets del Vallès. 

Arxivat a: Ajuntament, Cooperació, Educació
Cloenda Cueme Acesco
Cloenda Cueme Acesco
Cloenda Cueme Acesco
Cloenda Cueme Acesco
Cloenda Cueme Acesco