Portada > Actualitat > Notícies > L’escola NS Montserrat entrega a ‘La lluita d’Arnau’ els diners recaptats del projecte CuEmE

L’escola NS Montserrat entrega a ‘La lluita d’Arnau’ els diners recaptats del projecte CuEmE

16/06/2022

L’acte es va celebrar ahir a la Sala Basart de la Cooperativa amb la presència de l’alcalde, Francesc Juzgado, la vicealcaldessa i regidora d'educació, Casandra Garcia, la regidora d’Innovació i Participació, Gemma Garcia, la coordinadora del programa de l’Ajuntament, els alumnes i professors participants en el projecte, els familiars i els representants l’entitat benèfica

La Sala Basart de la Cooperativa de Parets del Vallès va acollir ahir l’acte de cloenda del projecte CuEmE (Cultura Emprenedora a l’Escola) de l’escola NS Montserrat. L’acte va servir per formalitzar el lliurament dels diners recaptats pels alumnes durant el curs 2021-2022 a l’entitat contra l’histiocitosi i el càncer infantil La lluita d’Arnau. El projecte va comptar amb la participació de 52 alumnes de les dues línies de 5è de primària de l’escola NS Montserrat que van crear les cooperatives OPTEM i HIPERAVIDA. En aquest sentit, la integritat de la recaptació aconseguida va ser destinada a l’entitat benèfica i a una sortida lúdica de final de curs pels alumnes.

L'acte de clausura va comptar amb la presència de l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, la vicealcaldessa i regidora d'educació, Casandra Garcia, la regidora d’Innovació i Participació, Gemma Garcia, que van fer l'entrega dels diplomes als alumnes i professors; a més, l’alcalde, Francesc Juzgado, va atorgar la placa acreditativa del projecte a l’escola. Per altra banda, a l’acte també hi van ser presents: les coordinadores i el coordinador dels cursos; la responsable del projecte de l’Ajuntament; les famílies dels alumnes; i els representants de l’entitat La lluita d’Arnau.

Durant l’acte, l’organització benèfica va rebre els diners recaptats i els alumnes van rebre els certificats de participació en el projecte, a més, el centre educatiu va obtenir una placa de fusta de la Diputació de Barcelona que l’acredita com a escola participant en el programa. La iniciativa CuEmE és un projecte de la Diputació per fonamentar l’emprenedora entre els infants en els centres educatius que rep el suport de l’Ajuntament de Parets, les escoles i les entitats.

El programa CuEmE fomenta els valors i les competències de l’emprenedoria en el cicle superior d’educació Primària. La iniciativa està impulsada a la província de Barcelona i hi participen 98 municipis de la demarcació amb l’objectiu de proporcionar els valors cooperatius des dels centres educatius i els ens locals. Entre altres activitats, els alumnes s’han d’organitzar per: crear la cooperativa, crear els estatuts, nomenar els càrrecs, escollir el nom de la cooperativa, sol·licitar a l’Ajuntament el CIF, decidir quins productes faran, calcular les despeses, fer el producte i decidir a qui donaran els beneficis.

Les imatges de la clausura programa CuEmE 2021-2022 de l’escola NS Montserrat es poden veure en el perfil de Flickr de l’Ajuntament de Parets del Vallès. 

Arxivat a: Ajuntament, Cooperació, Educació
Clausura del CUEME de NS Montserrat
Clausura del CUEME de NS Montserrat
Clausura del CUEME de NS Montserrat
Clausura del CUEME de NS Montserrat