Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Parets posa en marxa el programa de socialització gratuïta i de reutilització dels llibres de secundària amb els centres educatius

L’Ajuntament de Parets posa en marxa el programa de socialització gratuïta i de reutilització dels llibres de secundària amb els centres educatius

20/06/2022

El consistori va signar, el 15 de juny, un acord de col•laboració amb els centres i les AFA per concedir un ajut de 3.000 euros pels grups de secundària, de 1r a 4r d’ESO

L’Ajuntament de Parets del Vallès va signar, el 15 de juny, un acord de col·laboració amb els centres educatius de secundària per iniciar el programa de reutilització dels llibres de text i projectes d’innovació educativa pel curs 2022-2023. L’acord consisteix en una col·laboració econòmica per part del consistori de 3.000 euros per grup, de 1r a 4r d’ESO, destinada a la compra i reutilització de llibres de text, de llibres digitals i de material didàctic o complementari.

El compromís del programa es va formalitzar entre: l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, i la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, com a representants de l’equip de govern, per una banda; i les AFA i els representants dels equips directius dels quatre centres educatius, per l’altra.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, ressalta que: “amb el programa de socialització gratuïta i de reutilització dels llibres de la ESO donem un pas endavant al que ja veníem fent a primària. Volem alleugerir l'economia de les famílies. Agraeixo la implicació i col·laboració de tota la comunitat educativa. Una iniciativa d'aquelles que crec han d'implementar també altres administracions més enllà de l'Ajuntament de Parets del Vallès.

La vicealcaldessa i la regidora d’Educació, Casandra Garcia, destaca que “és una ajuda a totes les famílies del nostre municipi perquè vegin disminuïda la càrrega econòmica que suposa la compra de llibres i material a l’inici de curs, així, des de l’Ajuntament hi volem col·laborar. Per altra banda, és un projecte molt inclusiu perquè garantirem que tots els alumnes comencin el curs amb el mateix material, evitant diferències entre ells”

L’equip de govern fa una aposta complint els compromisos adquirits amb la ciutadania i recollits en el Pla d'Actuació Municipal (PAM) per estendre el programa de reutilització i socialització dels llibres als centres educatius de secundària. En aquest sentit, l’ajut econòmic es concedirà als quatre centres educatius: l’Institut La Sínia, l’Institut Torre de Malla, l’Acesco i l’escola NS Montserrat.

La iniciativa ja estava en funcionament, al municipi, en els cursos de primària i, ara, amb aquest acord s’estendrà també als curosos de secundària. El cost total del programa és de 213.000 euros que corresponen en: 180.000 euros a primària, 2.000 euros per grup/classe i una mitjana de 80 euros per alumne; i en 105.000 euros a secundària, 3.000 euros per grup/classe i una mitjana de 100 euros per alumne.

Amb aquest programa l’Ajuntament té la finalitat de fomentar l’igualat d’oportunitats dels alumnes contribuint a la reducció de la càrrega econòmica que representa per a les famílies l’adquisició de material per afrontar els cursos escolars. Al mateix temps, també pretén promoure els valors de l’estima pels llibres per part de l’alumnat, la corresponsabilitat, la solidaritat, la cultura del reciclatge i la implicació de les famílies i la comunitat educativa. 

Arxivat a: Ajuntament, Cultura, Educació
Programa de socialització  gratuïta i de reutilització dels llibres de secundària
Programa de socialització  gratuïta i de reutilització dels llibres de secundària
Programa de socialització  gratuïta i de reutilització dels llibres de secundària
Programa de socialització  gratuïta i de reutilització dels llibres de secundària