Portada > Actualitat > Notícies > Els Catarres, El Pot Petit, Manel Fuentes i l’actor Joan Pera, els plats forts de la Festa Major de Parets 2022

Els Catarres, El Pot Petit, Manel Fuentes i l’actor Joan Pera, els plats forts de la Festa Major de Parets 2022

21/06/2022

El Govern de Parets aposta pels artistes locals en la Festa Major 2022: Tornem a la normalitat! I el Tornem a Eixamplar la Festa! potenciant per segon any el Dia de la Música i el Dia de la Dansa

L’Ajuntament de Parets del Vallès ha presentat avui al Teatre Can Rajoler la programació de la Festa Major d’Estiu 2022. Tornem a la normalitat!, on destaca el pregó a càrrec de l’actor Joan Pera i les actuacions musicals de Els Catarres, Manel Fuentes & The Spring’s Team i de El Pot Petit. L’acte també ha servit per anunciar el guanyador de la imatge de la festa que s’aplica als cartells i les samarretes de la Festa Major dedicada als 25 anys de Can Rajoler que ha estat dissenyat per Daniel Latorre Sánchez.

L’acte de presentació ha estat presidit per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado; la vicealcaldessa, Casandra Garcia; i el regidor de Cultura, Francesc de la Torre, que han estat els encarregats d’explicar la programació i les novetats d’enguany.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, destaca de la Festa Major d’enguany que “es recupera l’Eixamplem la Festa i hi haurà plats forts com Els Catarres, fruit del pressupost participatiu dels joves, i El Pot Petit, pels més petits. En aquest sentit, Parets del Vallès tornarà a tenir una Festa Major normal i recuperarà l’estil d’abans de la pandèmia. La gent té moltes ganes que arribi la festa, que inclou una programació per tots els públics, amb activitats pels petits, pels joves i per la gent gran del municipi”.

La vicealcaldessa, Casandra Garcia, ressalta la programació infantil de la festa i afegeix que “dins les visites de les escoles de 3r de primària que s’han fet a l’Ajuntament, els alumnes van tenir l’oportunitat de ser regidors i regidores per un dia i, en un simulacre de Ple extraordinari, van proposar activitats per fer a la festa d’estiu. Entre elles, el tobogan splash slide i un parc d’atraccions. A més, recordem que aquest any hi haurà la Fira d’atraccions i a partir del 2 de juliol es farà la venda anticipada dels vals de la Fira de Festa Major Solidària i tota la recaptació anirà per l’organització Càritas”. 

El regidor de Cultura, Francesc de la Torre, apunta, sobre el talent del municipi, que “una de les prioritats de la festa és el Dia de la Dansa i el Dia de la Música, i que, per l’Ajuntament, és un orgull col·laborar amb la gent de casa i mostrar el talent del nostre municipi. En aquest sentit, portem grans grups en una Festa Major que al final és una finestra oberta al món per mostrar el talent de casa nostra.”

La Festa Major començarà amb l’Eixamplem La Festasota el lema Tornem a Eixamplar la Festa! 2022,amb multitud d’activitats prèvies a la festa que en donaran el tret de sortida. El 2 de juliol hi haurà una matinal motora solidària amb Missirah i l’endemà el concert Music Truck Fest a càrrec de grup de rumba catalana Jack 'Chakataga' Tarradellas, un grup d’AMACAT, a la plaça d’Espanya.

El 9 de juliol es farà el Dia de La Música de Parets amb actuacions de Cocoband (rock clàssic), Lullaby (Pop-Rock) i Juego de Damas (versions de pop-rock). A més, de la ballada de gitanes, el 10 de juliol, al Sot d’en Barriques i l’animació infantil amb Pep Callau i Els Pepsicolen a la plaça d’Espanya. El 15 de juliol, també al Trueta, hi haurà una exhibició de Dansa amb Kdansa i, a continuació, una botifarrada popular de la mà de la Comissió de Festes, que precedirà el correfoc, l’endemà, per part de diables i el concert de versions amb Balahits per acabar l’Eixamplem la Festa.

El 17 de juliol, es faran les sardanes i les havaneres a càrrec de la Cobla Berga Jove i dels Pescadors de l’Escala a la plaça de la Vila, que donaran pas a l’inici de la Festa Major que enguany s’ha batejat com la Festa Major 2022. Tornem a la normalitat!

Entre les novetats destaca el teatre documental Veus de Parets per part de la dramaturga paretana Queralt Riera, que es durà a terme el 20 de juliol a Can Rajoler i, l’endemà, el Festival Parc La Linera sota l’organització de l’associació Binary Emotions Knigts. Durant la Festa Major també hi haurà a l’escenari gran del parc una projecció de Vídeo Art 3D a càrrec de l’artista de Parets, Iris Paris.

El 22 de juliol es celebrarà el pregó, que enguany i tenint en compte els 25 anys de Can Rajoler, anirà a càrrec de Joan Pera vinculat amb la inauguració del centre. A més, tindrem una Nit del Teatre al Carrer plena d’espectacles a diferents indrets, la tradicional Festa de la Pedra del Diable i concerts a càrrec de T-Nue i La Banda Biruji a la Linera.

El dissabte, actuarà La Maravella a la plaça de la Vila i un dels plats forts de la Festa Major d’enguany, en Manel Fuentes & The Spring’s Team, tribut a Bruce Springteen a La Linera. El Rellotge de Parets anirà a càrrec de Kdansa i els concerts, també a La Linera de Les Montses, de folk-rock i d’AG Band, de reggeaton. Seguiran, l’endemà, una exhibició i matinal castellera a la plaça de la Vila, el Torneig de Futbolí a càrrec de la Penya Blanc-Blava de Parets-Lliçà i el concert de jazz vermut solidari de Malacara Blues Band. L’equip de govern destinarà enguany la recaptació de les guardioles solidàries de les estàtues de la Nit del Teatre al Carrer i del vermut solidari de Festa Major a l’Associació Protectora d’Animals de Parets. A la tarda, entre altres activitats, hi haurà la cercavila de Diables, el concert de Frecuencia Bandarra (rock, blues i rumba), el Dia de la Dansa amb Esperanza Cortés Band i Katerina López (flamenc), la companyia Kdansa (dansa contemporània) i Xènia (pop, Kpop i versions). Per finalitzar el dia hi haurà un Tribut a Fito i Fitipaldis a La Linera i, per tancar un concert de tecnorumba a càrrec de Habla de mi en presente.

El dilluns, serà l’últim dia de Festa Major amb concert de La Principal de La Bisbal, baixada infernal, castell de focs artificials, Versión Kanalla amb música de tots els temps a La Linera, i un dels plats forts d’enguany, el concert de Els Catarres, que vistaran la Festa Major gràcies a les votacions dels pressupostos participatius dels joves del municipi.

El mateix dia hi haurà també l’actuació musical infantil de El Pot Petit a les 7 del vespre, a La Linera, amb jocs i tallers. A més, també per infants, hi haurà el Cinema a la Fresca: el primer serà el 15 de juliol amb la pel·lícula Uncharted al Doctor Trueta i la segona, Canta 2, a l’aparcament de La Linera, el 23 de juliol.

Les propostes de tercer de primària de les escoles paretanes per a la Festa Major d’enguany són el parc infantil d’atraccions a Can Berenguer el 2 de juliol, i el tobogan inflable splash slide al carrer Monistrol el mateix dia i també el dissabte i el dilluns de Festa Major. El mateix dia 2 a les 18 h es podran adquirir els vals de la Fira de Festa Major Solidària.

A més, Pep Callau i Els Pepsicolen actuaran a l’espectacle Marremangu el 10 de juliol i, el 22 de juliol, hi haurà un Holie Fest inclusiu a l’escola Lluís Piquer. També hi haurà la fira d’atraccions a la zona de l’aparcament del camp de futbol i al passeig Joan Fuster i el Punt lila i LGTBI+ i el Punt de consum responsable.

La vila tindrà un doble servei de bus: el bus gran de l’avinguda de Catalunya i un bus petit que circularà pels carrers de l’Eixample. A més, es faran parades intermèdies a petició de dones, gent gran, persones amb diversitat funcional i menors de 14 anys.

Podeu veure totes les imatges de la presentació al Flickr de l’Ajuntament.

Arxivat a: Ajuntament, Comunicació, Cultura, Esdeveniments, Joventut
Presentació de la Festa Major d'Estiu 2022
Festa Major d'Estiu 2022
Festa Major d'Estiu 2022

Arxius adjunts