Portada > Actualitat > Notícies > Parets del Vallès s’adhereix a la commemoració del Dia Internacional de l’orgull LGTBI+

Parets del Vallès s’adhereix a la commemoració del Dia Internacional de l’orgull LGTBI+

27/06/2022

L’Ajuntament ha programat la lectura del manifest, una actuació de Transpoesia, un taller d’empoderament i una activitat per a les xarxes socials

L’Ajuntament de Parets del Vallès se suma a la celebració del Dia Internacional de l’orgull LGTBI+ amb un conjunt d’activitats organitzades pel consistori amb motiu de la commemoració de l’esdeveniment el 28 de juny. La data de celebració es va fer popular en diversos països degut als aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York, als Estats Units, el 1969 i que es consideren que marquen l'inici de l'alliberament homosexual.

Entre les activitats organitzades hi haurà: la lectura de manifest institucional i actuació posterior de Transpoesia, el mateix dia el 28 de juny, a les 12.15 h, a la Plaça de la vila; el taller d'empoderament per a joves LGTBI+, a càrrec d'Associació Candela, el 29 de juny, a les 18 h, al Casal de Joves Cal Jardiner; i, finalment, l’activitat l’Acció a xarxes socials, significat nomenclatura LGTBI+, del 28 de juny al 30 de juliol.

Per altra banda, Parets del Vallès és municipi LGTBI+ des del gener de 2017, després de l'aprovació unànime del Ple de l'Ajuntament per procedir a l'adhesió a la Xarxa de Municipis LGTBI. Parets va ser declarada vila respectuosa amb la diversitat sexual i la realitat de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i contrària a la discriminació de les persones per raó de la seva opció i identitat sexual. A més, el juliol de l’any passat, el municipi va aprovar un nou Protocol contra la LGTBI fòbia  l’objectiu de donar resposta a totes les situacions.

En el portal web de l’Ajuntament de Parets, podeu descarregar-vos el Manifest del Dia Internacional contra la LGTBI+.

Arxivat a: Ajuntament
LGBTI+