Portada > Actualitat > Notícies > Reconeixen el servei Con-Tacte de l’Ajuntament de Parets com a bona pràctica a l’Agència Catalana de Joventut

Reconeixen el servei Con-Tacte de l’Ajuntament de Parets com a bona pràctica a l’Agència Catalana de Joventut

20/07/2022

La responsable del Servei de Joventut del municipi, Montse Cárdenas, va presentar, el 15 de juliol, el projecte a les jornades de la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil (XNEJ) de la Generalitat de Catalunya

L'Agència Catalana de Joventut, de la Generalitat de Catalunya, ha reconegut com a bona pràctica el projecte de l’Ajuntament de Parets del Vallès Con-Tacte, posem al centre el suport i la gestió emocional amb el jovent. El projecte Con-Tacte és un servei d’atenció, assessorament i acompanyament en la gestió emocional, específic per als joves del municipi, impulsat des del Servei de Joventut i pretén cuidar la salut mental i el benestar emocional del jovent.

L'alcalde de Parets, Francesc Juzgado, apunta que "ens felicitem per aquest nou reconeixement de Bones Pràctiques, en aquest cas, del programa Con-Tacte. És una clara aposta per donar suport i ajut emocional a les i els joves de Parets, des de la regidoria de Joventut, al capdavant de la qual hi ha la regidora Maria Gorina i del Govern actual. La bona acollida que té per part de les i els joves fa que donem, i pensem a continuar donant, aquest servei tan necessari per als joves arran de la pandèmia".

La regidora de Joventut, Maria Gorina, destaca que “estem molt orgulloses d’haver pogut iniciar el servei Con-tacte i sobretot que hagi estat escollit i valorat des de l’Agència Catalana de Joventut. Des del govern apostem per les i els joves del nostre municipi, i en especial, per la seva salut mental i el seu benestar emocional. És un moment en el qual ens han de sentir més a prop que mai. Creiem també, que treballar amb xarxa amb altres àrees del municipi, com la policia i drets socials, ens dona un valor afegit a la feina que estem fent. Queda molt camí per a fer, i les nostres joves i els nostres joves sempre que ho necessitin ens hi trobaran”.

En aquest sentit, el 15 de juliol, la responsable del Servei de Joventut, Montse Cárdenas, del municipi va presentar el projecte Con-Tacte a les jornades de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ) de la Generalitat de Catalunya “Sobre eines i recursos per implementar el servei d’assessorament en gestió emocional”, conjuntament amb l'Ajuntament de Barcelona i el Consell Comarcal de l'Anoia. L’acte va servir per explicar el projecte a professionals de tota Catalunya i va comptar amb la participació de 220 persones.

El projecte està dirigit als joves de la vila d’entre 12 a 25 anys i està actiu els dimecres a la tarda de 18 h a 20 h al Casal de Joves Cal Jardiner. Entre els objectius principals del servei hi ha: potenciar la salut mental i el benestar emocional; donar eines al jovent per aprendre a gestionar les seves emocions; desestigmatitzar la consulta psicològica; prevenció de conductes de risc; promoció d’hàbits saludables; establir els mecanismes necessaris per donar resposta a les seqüeles psicològiques provocades per la Covid 19; i, finalment, l’acollida professional de les problemàtiques psicològiques que el jovent dirigeix al personal de Cal Jardiner, treballant la demanda i sensibilitzant sobre la derivació al servei psicològic adient.

Arxivat a: Ajuntament, Joventut
El servei Con-Tacte de l’Ajuntament de Parets
El servei Con-Tacte de l’Ajuntament de Parets