Lectura del manifest institucional del Dia Mundial de la Salut Mental

Dilluns, 9 d'octubre de 2023 a les 00:00

L’acte s’ha fet avui, 9 d’octubre, a la plaça de la Vila

L’Ajuntament de Parets del Vallès ha realitzat avui, 9 d’octubre, la lectura del manifest institucional del Dia Mundial de la Salut Mental a la plaça de la Vila. L’acte ha estat presidit per l’equip de govern, juntament amb alguns treballadors i treballadores de l’Ajuntament, així com veïns i veïnes que s’han volgut aproximar. La lectura del manifest ha anat a càrrec de la vicealcaldessa i regidora de Salut, Casandra Garcia, i la regidora de Drets Socials, Gemma Garcia.

La vicealcaldessa i regidora de Salut, Casandra Garcia, ha destacat que “aprofitem la lectura del manifest institucional per insistir en el fet que s’ha d’intervenir amb recursos i impulsar l’atenció primària, la rehabilitació i els serveis especialistes de psicologia i psiquiatria, així com els aspectes vinculats a la protecció dels drets de les persones malaltes, tenint en compte també la perspectiva de gènere. Avui, l’Ajuntament de Parets i les persones que hi treballem ens sumem novament a les reivindicacions i mostrem el nostre suport per promoure activitats que englobin, l’atenció, l’educació, la sensibilització i que millorin la inclusió de la ciutadania afectada per qualsevol tipus de trastorn mental”.  

La regidora de Drets Socials, Gemma Garcia, ha apuntat que “la salut mental ha d’esdevenir un dels pilars fonamentals en qualsevol societat si volem construir comunitats justes cohesionades i que garanteixin oportunitats. En aquest sentit, s’ha de vetllar per eliminar l’estigma social i la discriminació continua, que a hores d’ara continua essent un obstacle per a qui necessita ajut. I un any més des de l’Ajuntament de Parets ens reunim per donar suport al Dia Mundial de la Salut Mental que se celebrarà demà dimarts, 10 d’octubre”.

A més de la lectura del manifest, el municipi ha programat un conjunt de propostes aquest octubre, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el benestar emocional, a les biblioteques municipals, al Casal de Joves Cal Jardiner, al Centre Cultural Can Rajoler i a la ràdio municipal Rap 107 FM.

Darrera actualització: 10.10.2023 | 12:31