Portada > Actualitat > Notícies > Parets del Vallès constitueix el Consell d’Infants i el Consell de Joves per al curs 2022-2023

Parets del Vallès constitueix el Consell d’Infants i el Consell de Joves per al curs 2022-2023

19/10/2022

L’acte s’ha celebrat avui, 19 d’octubre, a la Sala Basart Cooperativa, encapçalat per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, i la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia

L’Ajuntament de Parets del Vallès ha celebrat avui, 19 d’octubre, la constitució del Consell d’Infants i del Consell de Joves per al curs 2022-2023 a la Sala Basart Cooperativa. L’acte ha estat encapçalat per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, i la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, que han donat la benvinguda als representants escollits dels dos consells i han entregat els carnets de conseller i consellera a cada un dels membres dels òrgans consultius i de participació. 

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, destaca que “avui celebrem la constitució del Consell d’Infants i del Consell de Joves que ja té una trajectòria i molts bons resultats al municipi, comprovats en les edicions passades, on la implicació i les ganes per part dels seus membres han estat molt grans. Enguany, els encàrrecs han estat la creació d’una guia d’espais i equipaments municipals d’interès pels infants i, pel que fa als joves, l’elaboració d’un treball i d’una proposta sobre com mitigar o endarrerir el canvi climàtic”.

La vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, apunta que “estem molt contents i orgullosos dels infants i dels joves que volen representar com a membres els òrgans de participació del Consells de Joves i del Consell d’Infants. L’objectiu final és que els infants i els joves es facin partícips del municipi, que l’alumnat s’apropi a l’administració i, finalment, que puguem recollir les seves propostes. A més, hem de recordar que són càrrecs de responsabilitat i que tot no s’acaba en el Consell sinó que els consellers tenen la responsabilitat de transmetre tota la informació i la feina que fan en els companys i companyes de les seves escoles i instituts”.

Per altra banda, la constitució dels Consells també ha servit perquè l’Ajuntament transmetés l’encàrrec de treball per aquest nou curs. En aquest sentit, els nens i nenes del Consell d’Infants treballaran enguany en el projecte que porta per títol Ens agrada Parets! T’hi apuntes? Una guia d’espais i edificis de la vila d’interès per als infants. Amb aquesta proposta, el consistori pretén que els membres del consell debatin i es posin d’acord en com crear un treball que englobi els indrets que més els agraden.  

Pel que fa al Consell de Joves, els consellers i conselleres tenen encomanada la tasca sota el títol: El canvi climàtic ja és aquí! Què en pensem els nois i noies. La temàtica ha estat escollida per la seva rellevància i per la seva actualitat amb l’objectiu que els adolescents reflexionin i treballin conjuntament per compartir el seu punt de vista amb el consistori sobre la temàtica dins l’àmbit municipal.

Enguany, el Consell d'Infants de Parets està integrat per 18 consellers i conselleres, escollits pels alumnes dels cursos de 5è i 6è de les escoles de primària del municipi, mentre que el Consell de Joves el formen 22 adolescents escollits entre els alumnes de 3r i 4t d’ESO. La funció principal d’ambdós consells és aportar als responsables polítics la seva visió sobre la vila i la realitat que els envolta, i perquè la seva opinió es tingui en compte a l’hora de prendre decisions que els afecten com a ciutadans i ciutadanes. Els òrgans pretenen fomentar la implicació de les escoles i instituts en els projectes que s’endeguin des dels consells, a més, s’impulsa el treball en aspectes com la relació escola-ciutat, les normes i el funcionament de la democràcia, l’educació en valors o l’adquisició de competències i habilitats socials. 

Arxivat a: Ajuntament, Educació
Constitució del Consell d'Infants i Joves
Constitució del Consell d'Infants i Joves
Constitució del Consell d'Infants i Joves
Constitució del Consell d'Infants i Joves