Portada > Actualitat > Notícies > Primera trobada del Consell Escolar Municipal de Parets del curs 2022-2023

Primera trobada del Consell Escolar Municipal de Parets del curs 2022-2023

23/11/2022

La reunió es va celebrar en sessió ordinària el 21 de novembre a l’Escola Pau Vila encapçalada per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, i la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia

El Consell Escolar Municipal de Parets del Vallès es va reunir el 21 de novembre en sessió ordinària a l’Escola Municipal Pau Vila i va estar encapçalada per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, i la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia.  

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, va destacar que “la sessió va ser molt positiva, per part nostre vam explicar els punts de l’ordre del dia i, en el torn de precs i preguntes, vam escoltar els neguits, necessitats i inputs. En general, va ser una reunió molt positiva amb moltes aportacions per part dels docents membres del Consell Escolar”. 

La vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, va apuntar que “sempre és molt agradable compartir una estona amb la comunitat educativa del nostre municipi. Participant en un espai com el Consell Escolar Municipal que es tracta d’un òrgan de participació i de proximitat que ens permet reflexionar entre tots cap a la millora de l’educació al nostre poble”. 

La reunió va abordar els aspectes reflectits a l'ordre del dia següents: l'aprovació de l'acta de la sessió anterior; la matrícula del curs 2022-2023, on es va comentar les xifres de matriculats i que enguany hi ha 213 matriculats d'educació infantil, 1.755 d'infantil i primària, i 1.026 de secundària; les darreres novetats sobre l'institut escola, on es va posar en coneixement la situació i explicar que el consistori treballa per licitar el més ràpid possible el projecte per no demorar la construcció; el projecte de transformació dels patis de les escoles públiques; i es va remarcar la continuïtat durant aquest curs del projecte de gratuïtat de llibres i material educatiu que enguany es continua cobrint des de primer de primària fins a quart de l'ESO.

A més, es van tractar, també, les noves propostes educatives per a les escoles curs 22-23. En aquest sentit es van mencionar projectes com: els tallers sobre sensibilització i prevenció de la violència masclista; un projecte amb l’empresa Stahl Ibèrica sobre les carreres científiques; els encàrrecs al Consell Infants i Joves d’enguany; la celebració de la fira de robòtica Divertibòtica; i un estudi sobre plans d’ocupació. La trobada va finalitzar amb un torn de precs i preguntes on els assistents que volien van poder participar i fer consultes.

El Consell Escolar Municipal és un òrgan de consulta, assessorament i participació dels membres de la comunitat educativa del municipi en qüestions d’ensenyament i educació. En el consell hi estan representats la corporació municipal, el professorat, les mares i els pares d’alumnes, el personal d’administració i serveis de centres, i els directors i titulars de centres educatius. El plenari del Consell Escolar Municipal es reuneix en sessió ordinària tres cops a l’any.

Arxivat a: Ajuntament, Educació
Consell Escolar
Consell Escolar
Consell Escolar