Portada > Actualitat > Notícies > L’escola Acesco posa en marxa la cooperativa ProteCoope a través del projecte CuEmE a Parets del Vallès

L’escola Acesco posa en marxa la cooperativa ProteCoope a través del projecte CuEmE a Parets del Vallès

23/11/2022

L’acte d’entrega simbòlic del NIF de les cooperatives dels escolars s’ha fet avui, 23 de novembre, a la Sala de Plens de l’Ajuntament encapçalat per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, i la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia

L’escola Acesco ha posat en marxa avui, 23 de novembre, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, la cooperativa ProteCoope al municipi. La creació de l’associació s'ha formalitzat en un acte d’entrega simbòlic del NIF (Número d'Identificació Fiscal) al representant de l’entitat per part de l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado. L’activitat s’emmarca en el programa educatiu CuEmE (Cultura Emprenedora a l'Escola) impulsat per la Diputació de Barcelona i que vincula els ajuntaments i les escoles per fomentar la cultura emprenedora en el cicle superior d’educació primària, desenvolupant els valors, els hàbits i les capacitats de l’emprenedoria. L’acte ha consistit en la rebuda del president, el tresorer i el secretari de l’entitat, com a representants de la cooperativa, per part de l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, i la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, destaca que “ha estat la tercera cooperativa que s’ha constituït aquest any i hem vist que els escolars s’ho prenen amb molta il·lusió i moltes ganes. Creiem que és una manera de fer que els alumnes coneguin el funcionament del món comercial i industrial. A més, en aquest cas, de la venda dels productes de la cooperativa, sota el nom de ProteCoope, han escollit com a beneficiaris l’associació Protectora d’Animals de Parets del Vallès”.

La vicealcaldessa i regidora d'Educació, Casandra Garcia, apunta que "el projecte serveix per conèixer una cooperativa, per aprendre del sentiment de pertinença a un grup o per treballar en equip i, al final, són molts els valors de solidaritat que hi ha al darrere de la iniciativa. Es tracta d’un projecte interessant per treballar amb les escoles i que permet abordar molts continguts del currículum de manera transversal, on a més, la motivació dels escolars i el seu interès està garantit".

Durant el procés, els alumnes creen una cooperativa i trien la forma jurídica que considerin més adequada; elaboren els estatuts que regulen la societat; li posen nom; creen el logotip; tramiten el NIF de la societat; decideixen quin producte volen produir; i assignen els equips i tasques a desenvolupar per cada alumne en la cooperativa. Finalment, els nens i nenes posen a la venda els productes al mercat municipal, els beneficis dels quals aniran destinats a una associació benèfica que triaran entre tots de forma consensuada.

La cooperativa que han creat els escolars està formada per un total de 27 alumnes i els beneficis de la mateixa aniran destinats, en aquest cas, a l’entitat Protectora d’Animals de Parets del Vallès. A banda de l’escola Acesco, Parets també participa en la iniciativa CuEmE durant el curs 2022-2023 a través de l’escola NS Montserrat que va formalitzar la creació de les seves cooperatives el 9 de novembre

El programa educatiu CuEmE vol fomentar els valors i les competències bàsiques definides en el currículum d’educació primària. En aquest sentit, durant el curs escolar, els participants creen i gestionen la cooperativa amb el suport dels professors i tutors, de l’Ajuntament de Parets i d’altres agents socials de la localitat com empreses i establiments comercials. 

Arxivat a: Ajuntament, Educació
Projecte Cueme de l'Acesco
Projecte Cueme de l'Acesco
Projecte Cueme de l'Acesco
Projecte Cueme de l'Acesco