Portada > Actualitat > Notícies > Parets dona el tret de sortida a les activitats nadalenques amb l’encesa de l’enllumenat i la Fira de Nadal

Parets dona el tret de sortida a les activitats nadalenques amb l’encesa de l’enllumenat i la Fira de Nadal

24/11/2022

L’encesa se celebrarà el 2 de desembre, al Parc Sot d'en Barriques, i la Fira de Nadal, el 3 i el 4 de desembre, a la plaça de la Vila, que inclourà tallers, actuacions musicals i activitats per a totes les edats per amenitzar la fira

Parets del Vallès dona el tret de sortida a Nadal amb una àmplia programació d’activitats el 2, 3 i 4 de desembre al municipi. La primera acció consistirà en la tradicional encesa de l’enllumenat de les festes de Nadal als carrers del municipi, que se celebrarà el proper 2 de desembre, a les 19 h, al parc del Sot d’en Barriques. L’acte està obert a tots els veïns i veïnes i comptarà amb un concert de l’artista Nina Ros, que interpretarà nadales i cançons del seu últim disc i, a més, hi haurà polvorons, sucs i moscatell per a tots els assistents.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, destaca que “la Fira de Nadal segueix amb el format de dos dies, del 3 al 4 de desembre, i hem previst que el cent per cent de participació sigui per part dels comerços i establiments locals. A més, s’han preparat una sèrie d’activitats per a fer la fira  més atractiva i més propera. En aquest sentit, animem a la gent que vingui a passejar i també a adquirir totes aquelles compres de Nadal que encara som a temps de realitzar. Pel que fa a la tradicional encesa de llums de Nadal, la farem el 2 de desembre, i anirà acompanyada d’una actuació musical per donar el tret de sortida a totes les activitats nadalenques del municipi”.

Enguany, amb la voluntat de disminuir considerablement la despesa econòmica associada a la il·luminació nadalenca i de reduir la contaminació lumínica, s’ha endarrerit l’acte de l’encesa de les llums al dia 2 de desembre, l’any passat va fer-se el 25 de novembre. A més, pel que fa a l’horari, aquest any les llums s’encendran amb l’horari d’encesa de l’enllumenat públic i s’apagaran cada dia a les 23.30 h, excepte els dies 24, 31 de desembre i la nit de reis, que s’apagaran a les 00.30 h. En aquest sentit, a banda de l’endarreriment del dia de l’encesa, els nous horaris representaran una reducció energètica d’il·luminació d’una hora i mitja cada dia.

L’endemà de l’encesa de les llums, se celebrarà la Fira de Nadal a la plaça de la Vila amb parades dels comerços i entitats del municipi durant el cap de setmana del 3 i 4 de desembre. En primer lloc, el dissabte 3 de desembre hi haurà: la cartera Reial i tallers infantils a càrrec de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume; el taller de castellers, a càrrec de la colla castellera Manyacs; la cercavila del Cap Gros de la Grossa de Nadal a càrrec d'El Mirall; la inauguració de la Fira de Nadal 2022, a les 11.15 h; l’espectacle infantil a càrrec de la Companyia Més Tumàcat; el Gall de Parets, cercavila de la Colla Gegantera de Parets; i les Danses Esbojarrades, de la Companyia La Sal dels Mars.

La programació de la Fira de Nadal seguirà el diumenge 4 de desembre amb: el taller de figuretes de fang a càrrec de l'Agrupació Pessebrista de Parets; la  cartera Reial i tallers infantils a càrrec de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume; la Christmas Storytimes a càrrec de Kids&Us Parets; el teatre itinerant amb l'espectacle The Bellboy, de la Companyia Karlus; i el concert de gòspel a càrrec del grup The Gourmets Vocal Quartet, a l'església de Sant Esteve.

A més, durant tot el cap de setmana hi haurà: les parades de comerços i entitats del poble; l’Arbre dels Desitjos una activitat on qui ho vulgui podrà escriure o dibuixar el seu desig per al 2023 i penjar-lo a l’arbre a la plaça de la Vila amb l’objectiu de recollir les esperances i els somnis dels paretans i les paretanes; el concurs de dibuix infantil a càrrec de la Penya Blaugrana de Parets del Vallès; el taller Decorem l'avet de l'ASIC, a càrrec de l'Associació de Serveis i Comerços de Parets; i el taller Construeix el teu Tió, a càrrec de la Floristeria Parets.

Arxivat a: Ajuntament, Comerç i empresa
Fira de Nadal

Arxius adjunts