Portada > Actualitat > Notícies > Lectura del manifest institucional del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones a Parets del Vallès

Lectura del manifest institucional del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones a Parets del Vallès

25/11/2022

L’acte s’ha fet avui, 25 de novembre, a la plaça de la Vila

L’Ajuntament de Parets ha realitzat avui, 25 de novembre, a la plaça de la Vila, la lectura del manifest institucional del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones. L’acte ha consistit en la Lectura del manifest institucional a càrrec de la regidora d’Igualtat i Feminisme de Parets, Laura Lozano, i la regidora d’LGTBI i Transversalitats, Maria Gorina.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, ha destacat que “és un dia que no hauríem de celebrar, és una xacra que té encara aquesta societat masclista. En actes com el d’avui el que fem és posar-nos al costat de les víctimes i de les famílies de les víctimes que ho pateixen, per recordar-les. Que actualment hi hagi 43 dones assassinades creiem que és un motiu suficient per continuar insistint, recordar que encara hi ha molta feina per fer i mostrar que no podem seguir així i que hem de canviar”.

La regidora d’Igualtat i Feminisme, Laura Lozano, ha apuntat que “avui és 25 de novembre i, des del 1999, és Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. Veiem que es tracta d’un problema endèmic que tenim a tot el món i creiem que és un dels dies on més rellevància hem de donar perquè es visualitzi que encara seguim patint la violència masclista”.

La regidora d’LGTBI i Transversalitats, Maria Gorina, ha afegit que “amb l’acte d’avui, nosaltres posem el nostre petit granet de sorra per a conscienciar-nos de la situació, és molt difícil llegir el nom de 43 dones algunes d’elles amb nom desconegut. Pensem que 43 dones són moltes dones i que no n’hi hauria d’haver cap”.

Posteriorment, s’ha procedit a anomenar els noms de les 43 dones assassinades a Espanya, des de l'1 de gener de 2022, i s’ha col·locat una rosa per la memòria de cada una d’elles. Durant l’acte institucional hi ha hagut una interpretació musical amb violí, a càrrec de l’artista d’AMACAT (Associació de Musicoterapeutes i Arterapeutes de Catalunya), Abril González. 

Arxivat a: Ajuntament
Manifest institucional 2022
Manifest institucional 2022
Manifest institucional 2022
Manifest institucional 2022
Manifest institucional 2022