Portada > Actualitat > Notícies > La colla del Ball de Gitanes de Parets, premiada amb el reconeixement Grup de l’any 2022 d’Adifolk

La colla del Ball de Gitanes de Parets, premiada amb el reconeixement Grup de l’any 2022 d’Adifolk

28/11/2022

El premi es va entregar el 26 de novembre a la gala organitzada per l’Associació per a la Difusió del Folklore, a Balaguer, on la colla els Manyacs de Parets també estava nominada

La colla del Ball de Gitanes de Parets va ser reconeguda el 26 de novembre, a Balaguer, amb el premi Grup de l'any 2022 de l’Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk), en el marc de la 5a Gala Adifolk. L’entitat organitzadora va premiar l’associació paretana per la seva participació enguany a la 50a Jornada Internacional Folklòrica (JIF) de Catalunya amb el grup Detelini de Bulgària, a la 1a Festa Infantil de la Cultura Catalana InCulCat a Capellades i al 34è Aplec Internacional d'Elvas (Portugal). La gala d’entrega de premis va comptar amb la presència i acompanyament de l’alcalde de Parets del Vallès, Francesc Juzgado, i el regidor de Cultura, Francesc de la Torre.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, apunta que “va ser una gala molt espectacular i sentim un orgull molt gran perquè tinguem entitats d’aquest tipus que a part de portar el nom de Parets arreu, també més enllà de les fronteres perquè van estar a Portugal i segurament també participaran l’any vinent a Àustria. A Parets del Vallès estem orgullosos d’aquest premi que ha rebut la colla del Ball de Gitanes i dels reconeixements a la resta d’entitats, entre elles, la colla els Manyacs, que també estava nominada com a finalista”.

El regidor de Cultura, Francesc de la Torre, explica que “estem molt orgullosos que dues entitats paretanes com la colla del Ball de Gitanes de Parets i la colla els Manyacs de Parets hagin estat finalistes i, no només finalistes, sinó que una d’elles hagi guanyat el premi a Grup de l’any. És un reconeixement més que merescut que vam voler viure en primera persona, sabíem que eren finalistes i que hi havia opcions i, per tant, vam voler estar al seu costat per gaudir d’un moment històric. Només tenim paraules de satisfacció i agraïment i continuem engrescant a les nostres entitats a seguir fent tot el que fan i lluint d’aquesta manera el nom de Parets arreu”.

La presidenta de la Colla Ball de Gitanes de Parets, Margarita Planas, destaca que “ens fa molta il·lusió rebre aquest premi, que ja ens feia il·lusió haver arribat a ser finalistes. El reconeixement l’hem recollit en nom de tots els balladors i mestres que han passat per la nostra entitat al llarg de la nostra història. Entre tots s’ha fet possible mantenir viva la flama del Ball de Gitanes del nostre poble, moltes gràcies en nom de tots”.

La Gala d’Adifolk és una festivitat anual que té per objectiu mostrar el reconeixement a un grup, a una federació i a una personalitat que hagi destacat en el camp cultural durant l’any. Enguany, el premi a grup va ser per la colla del Ball de Gitanes de Parets, el de federació va ser per la Federació Catalana d’Entitats Corals i el de personalitat pel Grup de Sardanistes de Girona. A més, la celebració del 26 de novembre també va servir per anunciar que el 35è Aplec Internacional 2023 tindrà lloc a la ciutat austríaca de Villach.

Arxivat a: Cultura
La colla del Ball de Gitanes de Parets, premiada amb el reconeixement Grup de l’any 2022 d’Adifolk
La colla del Ball de Gitanes de Parets, premiada amb el reconeixement Grup de l’any 2022 d’Adifolk
La colla del Ball de Gitanes de Parets, premiada amb el reconeixement Grup de l’any 2022 d’Adifolk
La colla del Ball de Gitanes de Parets, premiada amb el reconeixement Grup de l’any 2022 d’Adifolk
La colla del Ball de Gitanes de Parets, premiada amb el reconeixement Grup de l’any 2022 d’Adifolk

Arxius adjunts