Portada > Actualitat > Notícies > L’Oficina Local d’Habitatge de Parets del Vallès tramita 244 ajuts pel lloguer el 2022

L’Oficina Local d’Habitatge de Parets del Vallès tramita 244 ajuts pel lloguer el 2022

21/12/2022

Entre els expedients hi ha subvencions pel pagament del lloguer per a persones grans, per al pagament BO JOVE i per al pagament de lloguer MITMA de majors i menors de 36 anys

L’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament de Parets ha tramitat enguany 244 ajuts en matèria d’habitatge de les diferents convocatòries d’ajuts a lloguer que va obrir l’Agència d’Habitatge de Catalunya. En total les subvencions tramitades es poden agrupar entre: subvencions per al pagament del lloguer per a persones grans, subvencions per al pagament BO JOVE, subvencions per al pagament de lloguer MITMA (major de 36 anys), i subvencions per al pagament de lloguer MITMA (menors de 36 anys).

Les subvencions per al pagament del lloguer per a persones grans consisteixen en subvencions per al pagament del lloguer, en règim de concurrència competitiva, per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a persones de 65 anys o més en risc d’exclusió social. D’aquesta tipologia se n’han tramitat 25 expedients.

Pel que fa a les subvencions per al pagament BO JOVE, són subvencions per facilitar el gaudi d'un habitatge o habitació en règim de lloguer o de cessió d'ús a les persones joves amb escassos mitjans econòmics, ajuts en règim de concurrència no competitiva, per joves que en el moment de fer la sol·licitud tinguin fins a 35 anys inclosos i compleixin els requisits de la convocatòria. L’oficina ha tramitat 80 ajudes per joves de Parets.

La tercera subvenció tramitada, la del pagament de lloguer MITMA (major de 36 anys), consisteix en una subvenció per al pagament del lloguer, en règim de concurrència competitiva, per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a sectors de població en risc d'exclusió social. L’any 2022, s’han comptabilitzat un total de 83 ajuts d’aquesta tipologia.

I, finalment, les subvencions per al pagament de lloguer MITMA (menors de 36 anys), són subvencions per facilitar l'emancipació i el gaudi d'un habitatge o habitació en règim de lloguer o de cessió d'ús per a persones joves que en el moment de presentar la sol·licitud tinguin fins a 36 anys. D’aquests darrers, l’oficina n’ha tramitat 56 expedients aquest any. 

Arxivat a: Ajuntament, Habitatge
Habitatge a Parets