Portada > Actualitat > Notícies > Parets presenta la segona fase de la renovació del pati de l’Escola Municipal Pau Vila

Parets presenta la segona fase de la renovació del pati de l’Escola Municipal Pau Vila

17/01/2023

L’acte es va fer el 16 de gener a l'Escola Municipal Pau Vila dins el projecte ‘Transformem els patis de les escoles públiques del municipi’

L'Ajuntament de Parets va presentar, el 16 de gener, la segona fase de la renovació dels espais exteriors de l’Escola Municipal Pau Vila, dins el projecte ‘Transformem els patis de les escoles públiques del municipi’. El projecte té l’objectiu de fer els patis més inclusius, naturalitzats i amb perspectiva de gènere, per tal que els alumnes passin més estones a l’aire lliure. El pressupost de la segona fase del projecte és de 67.000 euros i té una previsió d'execució de 3 mesos. 

L’acte va estar presidit per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, i la regidora d’Equipaments, Laura Lozano, que van presentar a l’escola la segona fase de les obres conjuntament amb la directora de l’escola, Pilar Piernau i amb el tècnic municipal de via pública.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, va apuntar que “hem presentat la segona fase del projecte, donant per acabada la primera, i aquesta no es destina només a mobiliari, equipament o jocs, sinó que, a més, també s’aprofita per fer obres d’acabat al talús, de moviment de terres i de canalització d’aigua de pluges. En aquest sentit, no són obres d’estructura sinó també d’intervenció al terreny. Així, la durada prevista de la segona fase serà al voltant de tres mesos ja que, hem donat prioritat a la seguretat de l’escola, dels docents i dels nens i nenes”.

La vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, va destacar que “el projecte s’inclou dins el projecte general de ‘Transformem els patis de les escoles públiques del municipi’ amb l’objectiu que els alumnes i infants del municipi surtin més en els espais exteriors i no passin tant temps dins les aules. En concret, a l’Escola Municipal Pau Vila, en ser la titularitat de l’Ajuntament, i no tenir només el manteniment com a la resta d’escoles, en aquest cas hem aprofitat per fer la inversió en clavegueram, xarxa de connexió interna i moviment de terres. També volem aprofitar per agrair la implicació de tota la comunitat educativa i els docents de l’escola Pau Vila amb el procés de participació i la formació del projecte que es va fer”.

La regidora d’Equipaments, Laura Lozano, va explicar que “el que ens agradaria destacar és que es tracta d’una de les apostes més importants des del servei d’equipaments. Tenim més de 50 equipaments al municipi i hem cregut que és important que el pati de l’Escola Municipal Pau Vila estigui en condicions. També creiem que hem millorat la coordinació en aquesta segona fase del projecte i creiem que això és un punt importat. Esperem que us agradi el projecte, que a més, pensem que ha estat molt participatiu per part del servei d’educació”.

El projecte de ‘Transformem els patis’ s’ha portat a terme a totes les escoles d’infantil i primària de Parets per a renovar-los. Concretament, la iniciativa concep els espais exteriors de les escoles, no només com a zones d'esbarjo i de lleure, sinó també com a espais d'aprenentatge. És a dir, els mestres poden fer les classes i ensenyar les matèries que imparteixen dins de l'aula a fora al pati, a més de jocs creatius. També estan ideats per ser inclusius en el sentit més ampli del terme: per a persones de diferents capacitats, gènere, edat i cultura. Finalment, el pati es manté com un espai on els nens i nenes també tenen llibertat de moviment, ja que dins l'aula passen moltes hores asseguts.

Per altra banda, els nous patis es projecten com a espais més verds, per això es proposa millorar i augmentar el volum de la vegetació, d’aquesta manera, els estan plantejats com a refugis climàtics. A més, per combatre la crisi ambiental, també s’utilitzen materials naturals. 

Arxivat a: Ajuntament, Educació
Escola Pau Vila
Escola Pau Vila
Escola Pau Vila
Escola Pau Vila