Portada > Actualitat > Notícies > Parets del Vallès aprova inicialment el pressupost per l’any 2023

Parets del Vallès aprova inicialment el pressupost per l’any 2023

20/01/2023

Els comptes pel nou exercici s’han aprovat inicialment avui, 20 de gener, en la sessió extraordinària del Ple municipal

Parets del Vallès ha aprovat inicialment avui, 20 de gener, el pressupost general de l’Ajuntament de Parets per a l’exercici 2023 en sessió de Ple municipal extraordinari. Els comptes ascendeixen a 29.102.143,83 € i donen prioritat a les persones per millorar la vida dels veïns i veïnes del municipi. El pressupost ha rebut els vots favorables de l'equip de govern de Parets, format pel PSC i Sumem Esquerres, i els vots en contra, d’Ara Parets-ERC, Parets per la República-JuntsxCat i Ciutadans.

Entre les àrees més destacades dels comptes aprovats per l’Ajuntament hi ha l’àrea de Serveis Urbans amb una partida pressupostària de 3.555.010 €, l’àrea d’Equipaments amb 2.197.715 €, l’àrea de Via Pública amb 1.766.770 €, l’àrea de Drets Socials i Ocupació amb 1.710.437 €, l’àrea d’Educació amb 834.865 € i l’àrea de Cultura amb 729.349 €.

Per altra banda, els pressupostos de 2023 també preveuen inversions destacades: la finalització de la segona fase i definitiva de les obres de Casal d'Avis Ca n'Oms; la millora i recuperació de la llera del riu Tenes; el nou Institut Escola; i la piscina descoberta, entre altres. En l’àmbit de l’educació, a més, el consistori continua apostant pel programa de socialització gratuïta dels llibres de primària i secundària pels escolars del municipi. 

D’aquesta manera, els pressupostos de 2023 són uns pressupostos que, per context, han viscut un augment destacat en les despeses de subministrament i que, en cap cas, ha afectat ni al teixit associatiu ni cultural, l’educació, els drets socials, la via pública, els equipaments, els serveis públics, la seguretat, el benestar animal, les polítiques feministes, la comunicació, el comerç, la gent gran, els joves, l’ocupació i promoció econòmica, la formació o l’esport, entre altres. En aquest sentit, es tracta d’un pressupost de 2023 realista, que s’ha reajustat i reequilibrat.

Arxivat a: Ajuntament
Ajuntament