Portada > Actualitat > Notícies > Parets entrega les Medalles de la Vila 2022 a Sergi Mingote, Txusa Mulà, Diables Parets i l’empresa Freudenberg

Parets entrega les Medalles de la Vila 2022 a Sergi Mingote, Txusa Mulà, Diables Parets i l’empresa Freudenberg

25/01/2023

El reconeixement a persones, entitats o empreses que representen els valors del poble es va fer el 20 de gener, al Teatre Can Rajoler

L’Ajuntament de Parets del Vallès va fer el lliurament de les Medalles de la Vila 2022, el 20 de gener, al Teatre Can Rajoler, en el marc d’una cerimònia institucional al municipi coincidint amb la Festa Major d’Hivern. Els reconeixements es van fer a Sergi Mingote i Txusa Mulà, a títol pòstum, a l’entitat Diables Parets i a l’empresa Freudenberg. Els candidats van ser escollits per representar els valors del municipi i van ser consensuats per totes les forces polítiques.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, va entregar dues de les Medalles de la Vila, les corresponents a l’entitat Diables Parets i a Sergi Mingote, i va destacar de Diables Parets “la seva predisposició per a participar en tots aquells actes que se’ls proposa però també la gran tasca de difusió de la cultura local”. També va fer entrega de la medalla a Sergi Mingote, a títol  pòstum, del qual va explicar que “la seva passió, entusiasme i optimisme s’encomanaven, i tenir-lo al costat era tenir una dosi d’energia extra increïble, en aquest sentit, ell va ser un superheroi per a la seva filla, família, dona, amics i per a tots nosaltres”. 

La vicealcaldessa de Parets, Casandra Garcia, va entregar les Medalles de la Vila a Freudenberg i a la família de la Txusa Mulà i va apuntar que “si parlem d'implicació, de compromís i de sinergies a Parets, hem de parlar de l'empresa Freudenberg”. També va parlar de Txusa Mulà, a qui va definir, entre altres, com “una dona en majúscules, una dona feminista i reivindicativa, valenta, lluitadora, generosa i intel·ligent, però també compromesa i solidària”.

El regidor de Cultura, Francesc de la Torre, va dir que “els guardons d’enguany tenen un sentit molt simbòlic, a més, s’ha fet amb el consens de tots els grups municipals sense excepció. Des de la regidoria, des del govern, des de tot el plenari, des de l’Ajuntament, es tenia clar que aquest any calia augmentar el nombre de guardonats, de les tres distincions que es concedien en edicions anteriors a quatre distincions”.   

Per la seva banda, els encarregats de rebre els reconeixements de Diables Parets i Freudenberg van ser, Óscar Pesquer, per part de Diables Parets com a president d’entitat, que va descriure que “tot el que fem és gràcies a la implicació de la colla i l’ambició de totes les persones que formem part de la colla, moltes gràcies” i Jaume Cané, per part de Freudenberg com a conseller de l’empresa a Espanya, que va dir que “la bona relació, al final, és de persones i nosaltres som una empresa, un grup d’empreses, que volem ser bons veïns i pensem que en el fons el que vol dir la Medalla de la Vila és que som bons veïns”. 

Queralt Riera, filla de la Txusa Mulà, va explicar que “aquest consens unànime de l’Ajuntament per concedir la Medalla a la meva mare ens ha fet molta il·lusió”. Miriam Roset va recollir la medalla a Sergi Mingote i va destacar “l’emoció, orgull i tristor” i que “les medalles que s’han atorgat tenen un nexe en comú: l’estima i la implicació amb Parets”.

L’Ajuntament va proposar en consens unànime a Sergi Mingote per la seva destacada tasca com a alpinista i com a exalcalde del municipi i, la Txusa Mulà, per la seva contribució a la fotografia a la vila, de la mà de l’Associació Fotogràfica Parets. A Diables Parets per la seva feina i col·laboració amb les activitats del poble. I finalment, es va atorgar la distinció a l’empresa Freudenberg, amb més de 50 anys a Parets, per la seva implicació social amb el municipi i la seva aposta recent per Parets amb una nova fàbrica sostenible de components d’automoció pel 2023, a més, del fet que la companyia té la seu d’Espanya a la vila des de 1968 i compta amb una plantilla de prop de 600 persones.

Les Medalles de la Vila són atorgades per l’Ajuntament des de l’any 2008, en reconeixement de les persones o col·lectius que han contribuït a l’enaltiment del municipi i a la seva projecció arreu, i confereix a qui les obté el tractament de paretà o paretana il·lustre.

Les imatges de la jornada de Medalles de la Vila es poden veure al perfil de Flickr de l’Ajuntament de Parets del Vallès. 

Arxivat a: Ajuntament, Cultura, Esdeveniments
Medalles de la Vila
Medalles de la Vila
Medalles de la Vila
Medalles de la Vila
Medalles de la Vila
Medalles de la Vila
Medalles de la Vila

Arxius adjunts