Portada > Actualitat > Notícies > Parets acull l’exposició ‘ReHabilitem’ de la Diputació de Barcelona coincidint amb la segona trobada de Cafè-Habitatge al municipi

Parets acull l’exposició ‘ReHabilitem’ de la Diputació de Barcelona coincidint amb la segona trobada de Cafè-Habitatge al municipi

02/02/2023

L’acte es va fer ahir, 2 de febrer, a la Sala d’Exposicions de Can Rajoler

Parets del Vallès va acollir ahir, 2 de febrer, l’exposició ReHabilitem de la Diputació de Barcelona a la Sala d’Exposicions de Can Rajoler, coincidint amb la segona trobada de Cafè-Habitatge del Consell Comarcal Vallès Oriental al municipi. L’acte va estar presidit per l’alcalde de Parets i Conseller d’Habitatge del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Francesc Juzgado, acompanyat per la regidora d’Habitatge de Parets, Rosa Martí, el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Emilio Cordero, i el Cap de l'Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, David Mongil.

L’alcalde de Parets i el Conseller d’Habitatge del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Francesc Juzgado, va destacar que “vam presentar l’exposició ReHabilitem que es tracta d’una exposició interactiva on es posa en valor i s’expliquen els avantatges que té rehabilitar els nostres habitatges lligats amb els ajuts Next Generation, a més, de la millora de l’eficiència energètica. També vam aprofitar la presentació de l’exposició i el fet de portar-la a Parets, amb la celebració de la segona jornada de Cafè-Habitatge que es tracta d’una trobada entre tècnics d’Habitatge de tota la comarca del Vallès Oriental. La trobada ens va servir per posar en comú idees, problemes i necessitats a les quals es poden buscar solucions compartides, en aquest sentit, ho vam aprofitar per lligar-ho amb la presentació d’aquesta exposició”.

El president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Emilio Cordero, va apuntar que “vam presentar una exposició de la Diputació de Barcelona que explica en què consisteix la rehabilitació d’habitatges a través dels fons Next Generation. Des del Consell Comarcal, nosaltres posem a disposició dels municipis l’Oficina Comarcal d’Habitatge per donar suport en els municipis i habitatges que més deteriorament o més deficiències energètiques tenen. Des de la nostra oficina estem fent actes amb tècnics i polítics, però també amb els veïns i veïnes que vulguin participar i acollir-se en aquestes ajudes de rehabilitació”.

El Cap de l'Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, David Mongil, va explicar que “vam presentar l’exposició ReHabilitem que està acollida a la comarca del Vallès Oriental a demanada del Consell Comarcal durant unes setmanes. És una exposició que està dirigida a sensibilitzar la ciutadania i a sensibilitzar-nos col·lectivament de la necessitat de rehabilitar immediatament el nostre parc d’habitatges coincidint amb els fons Next Generation. D’aquesta manera, animem a tota la ciutadania que vinguin a veure l’exposició, que obtinguin més informació i que parlin amb el Consell Comarcal i els seus Ajuntaments per a veure com els poden ajudar a tirar endavant subvencions per projectes de rehabilitació”.

L’exposició ReHabilitem es tracta d’una mostra sensorial i interactiva amb la qual es pretén  acostar la cultura de la rehabilitació a la ciutadania, a partir de donar resposta a preguntes com què és i per què rehabilitar, com s’ha de fer. A més, la iniciativa explica els ajuts que hi ha disponibles per fer-ho, especialment als fons del Next Generation, amb els quals poder donar suport als ajuntaments en la tasca que els pertoca. L’exposició estarà disponible durant les properes setmanes per a ser visitada per part de la ciutadania i les persones interessades en la rehabilitació d’habitatges.

Pel que fa a la trobada de Cafè-Habitatge, aquesta es va celebrar posteriorment a la presentació de l’exposició, es tracta de la segona que es fa a Parets i s’ha fet a la Sala Cooperativa. Les trobades Cafè-Habitatge estan organitzades pel Consell Comarcal per tal que els municipis puguin compartir temes comuns, problemes i possibles solucions i ha comptat, en aquest sentit, amb l’assistència de representants tècnics i polítics de la comarca. 

Arxivat a: Ajuntament, Habitatge, Medi ambient
Exposició ReHabilitem
Exposició ReHabilitem
Exposició ReHabilitem
Exposició ReHabilitem