Portada > Festa Major 2022: Tornem a la normalitat!

Festa Major 2022: Tornem a la normalitat!

FM 2022
FM 2022
FM
FM

Els Catarres, El Pot Petit, Manel Fuentes i l’actor Joan Pera, els plats forts de la Festa Major de Parets 2022

El Govern de Parets aposta pels artistes locals en la Festa Major 2022: Tornem a la normalitat! I el Tornem a Eixamplar la Festa! potenciant per segon any el Dia de la Música i el Dia de la Dansa

L’Ajuntament de Parets del Vallès ha presentat avui al Teatre Can Rajoler la programació de la Festa Major d’Estiu 2022. Tornem a la normalitat!, on destaca el pregó a càrrec de l’actor Joan Pera i les actuacions musicals de Els Catarres, Manel Fuentes & The Spring’s Team i de El Pot Petit. L’acte també ha servit per anunciar el guanyador de la imatge de la festa que s’aplica als cartells i les samarretes de la Festa Major dedicada als 25 anys de Can Rajoler que ha estat dissenyat per Daniel Latorre Sánchez.

L’acte de presentació ha estat presidit per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado; la vicealcaldessa, Casandra Garcia; i el regidor de Cultura, Francesc de la Torre, que han estat els encarregats d’explicar la programació i les novetats d’enguany.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, destaca de la Festa Major d’enguany que “es recupera l’Eixamplem la Festa i hi haurà plats forts com Els Catarres, fruit del pressupost participatiu dels joves, i El Pot Petit, pels més petits. En aquest sentit, Parets del Vallès tornarà a tenir una Festa Major normal i recuperarà l’estil d’abans de la pandèmia. La gent té moltes ganes que arribi la festa, que inclou una programació per tots els públics, amb activitats pels petits, pels joves i per la gent gran del municipi”.

La vicealcaldessa, Casandra Garcia, ressalta la programació infantil de la festa i afegeix que “dins les visites de les escoles de 3r de primària que s’han fet a l’Ajuntament, els alumnes van tenir l’oportunitat de ser regidors i regidores per un dia i, en un simulacre de Ple extraordinari, van proposar activitats per fer a la festa d’estiu. Entre elles, el tobogan splash slide i un parc d’atraccions. A més, recordem que aquest any hi haurà la Fira d’atraccions i a partir del 2 de juliol es farà la venda anticipada dels vals de la Fira de Festa Major Solidària i tota la recaptació anirà per l’organització Càritas”.

El regidor de Cultura, Francesc de la Torre, apunta, sobre el talent del municipi, que “una de les prioritats de la festa és el Dia de la Dansa i el Dia de la Música, i que, per l’Ajuntament, és un orgull col·laborar amb la gent de casa i mostrar el talent del nostre municipi. En aquest sentit, portem grans grups en una Festa Major que al final és una finestra oberta al món per mostrar el talent de casa nostra.”

La Festa Major començarà amb l’Eixamplem La Festasota el lema Tornem a Eixamplar la Festa! 2022,amb multitud d’activitats prèvies a la festa que en donaran el tret de sortida. El 2 de juliol hi haurà una matinal motora solidària amb Missirah i l’endemà el concert Music Truck Fest a càrrec de grup de rumba catalana Jack 'Chakataga' Tarradellas, un grup d’AMACAT, a la plaça d’Espanya.

El 9 de juliol es farà el Dia de La Música de Parets amb actuacions de Cocoband (rock clàssic), Lullaby (Pop-Rock) i Juego de Damas (versions de pop-rock). A més, de la ballada de gitanes, el 10 de juliol, al Sot d’en Barriques i l’animació infantil amb Pep Callau i Els Pepsicolen a la plaça d’Espanya. El 15 de juliol, també al Trueta, hi haurà una exhibició de Dansa amb Kdansa i, a continuació, una botifarrada popular de la mà de la Comissió de Festes, que precedirà el correfoc, l’endemà, per part de diables i el concert de versions amb Balahits per acabar l’Eixamplem la Festa.

El 17 de juliol, es faran les sardanes i les havaneres a càrrec de la Cobla Berga Jove i dels Pescadors de l’Escala a la plaça de la Vila, que donaran pas a l’inici de la Festa Major que enguany s’ha batejat com la Festa Major 2022. Tornem a la normalitat!

Entre les novetats destaca el teatre documental Veus de Parets per part de la dramaturga paretana Queralt Riera, que es durà a terme el 20 de juliol a Can Rajoler i, l’endemà, el Festival Parc La Linera sota l’organització de l’associació Binary Emotions Knigts. Durant la Festa Major també hi haurà a l’escenari gran del parc una projecció de Vídeo Art 3D a càrrec de l’artista de Parets, Iris Paris.

El 22 de juliol es celebrarà el pregó, que enguany i tenint en compte els 25 anys de Can Rajoler, anirà a càrrec de Joan Pera vinculat amb la inauguració del centre. A més, tindrem una Nit del Teatre al Carrer plena d’espectacles a diferents indrets, la tradicional Festa de la Pedra del Diable i concerts a càrrec de T-Nue i La Banda Biruji a la Linera.

El dissabte, actuarà La Maravella a la plaça de la Vila i un dels plats forts de la Festa Major d’enguany, en Manel Fuentes & The Spring’s Team, tribut a Bruce Springteen a La Linera. El Rellotge de Parets anirà a càrrec de Kdansa i els concerts, també a La Linera de Les Montses, de folk-rock i d’AG Band, de reggeaton. Seguiran, l’endemà, una exhibició i matinal castellera a la plaça de la Vila, el Torneig de Futbolí a càrrec de la Penya Blanc-Blava de Parets-Lliçà i el concert de jazz vermut solidari de Malacara Blues Band. L’equip de govern destinarà enguany la recaptació de les guardioles solidàries de les estàtues de la Nit del Teatre al Carrer i del vermut solidari de Festa Major a l’Associació Protectora d’Animals de Parets. A la tarda, entre altres activitats, hi haurà la cercavila de Diables, el concert de Frecuencia Bandarra (rock, blues i rumba), el Dia de la Dansa amb Esperanza Cortés Band i Katerina López (flamenc), la companyia Kdansa (dansa contemporània) i Xènia (pop, Kpop i versions). Per finalitzar el dia hi haurà un Tribut a Fito i Fitipaldis a La Linera i, per tancar un concert de tecnorumba a càrrec de Habla de mi en presente.

El dilluns, serà l’últim dia de Festa Major amb concert de La Principal de La Bisbal, baixada infernal, castell de focs artificials, Versión Kanalla amb música de tots els temps a La Linera, i un dels plats forts d’enguany, el concert de Els Catarres, que vistaran la Festa Major gràcies a les votacions dels pressupostos participatius dels joves del municipi.

El mateix dia hi haurà també l’actuació musical infantil de El Pot Petit a les 7 del vespre, a La Linera, amb jocs i tallers. A més, també per infants, hi haurà el Cinema a la Fresca: el primer serà el 15 de juliol amb la pel·lícula Uncharted al Doctor Trueta i la segona, Canta 2, a l’aparcament de La Linera, el 23 de juliol.

Les propostes de tercer de primària de les escoles paretanes per a la Festa Major d’enguany són el parc infantil d’atraccions a Can Berenguer el 2 de juliol, i el tobogan inflable splash slide al carrer Monistrol el mateix dia i també el dissabte i el dilluns de Festa Major. El mateix dia 2 a les 18 h es podran adquirir els vals de la Fira de Festa Major Solidària.

A més, Pep Callau i Els Pepsicolen actuaran a l’espectacle Marremangu el 10 de juliol i, el 22 de juliol, hi haurà un Holie Fest inclusiu a l’escola Lluís Piquer. També hi haurà la fira d’atraccions a la zona de l’aparcament del camp de futbol i al passeig Joan Fuster i el Punt lila i LGTBI+ i el Punt de consum responsable.

La vila tindrà un doble servei de bus: el bus gran de l’avinguda de Catalunya i un bus petit que circularà pels carrers de l’Eixample. A més, es faran parades intermèdies a petició de dones, gent gran, persones amb diversitat funcional i menors de 14 anys.

Podeu veure totes les imatges de la presentació al Flickr de l’Ajuntament.

Concert Music Truck
Concert Music Truck

Rumba catalana Jack 'Chakataga' Tarradellas a l’Eixamplem la Festa de Parets del Vallès

L’esdeveniment musical es va celebrar a la plaça d’Espanya

Parets del Vallès va iniciar el preludi de concerts de la Festa Major d’Estiu d’enguany, el 2 i 3 de juliol, sota el lema Tornem a eixamplar la Festa! Una de les activitats festives acollides amb aquest motiu va ser el concert Music Truck Fest, el 3 de juliol, a càrrec de grup de rumba catalana Jack 'Chakataga' Tarradellas, un grup d’AMACAT, a la plaça d’Espanya del municipi.

Per altra banda, el cap de setmana també va acollir altres activitats com el Megaparc infantil al parc  de Can Berenguer amb un tobogan d’aigua Splash Slide al carrer Monistrol, el 2 de juliol.

Totes les activitats del Tornem a eixamplar la Festa! es poden consultar al cartell al portal web de l’Ajuntament de Parets i les imatges del concert es poden veure al perfil de Flickr del consistori.

 

megaparc
Megaparc

Parets del Vallès dona el tret de sortida de l’Eixamplem la Festa

El preludi de la Festa Major s’iniciarà el 2 de juliol amb un Megaparc infantil i un Splash Slide, seguida del Concert Music Truck Fest a càrrec de Jack ‘Chakataga’ Tarradellas el 3 de juliol

Parets del Vallès iniciarà el preludi de la Festa Major d’Estiu d’enguany, el cap de setmana del 2 i 3 de juliol, sota el lema Tornem a eixamplar la Festa!.

Les activitats començaran el 2 de juliol al Parc Can Berenguer amb un Mega parc infantil, de 18 a 21 h, on caldrà portar banyador i tovallola perquè hi haurà atraccions d’aigua, juntament amb el tobogan d’aigua Splash Slide al carrer Monistrol. El mateix dia es podran adquirir els vals de la Fira de Festa Major Solidària amb la col·laboració de la Fira d’Atraccions de Parets.

L’endemà, 3 de juliol, hi haurà el concert Music Truck Fest a càrrec de grup de rumba catalana Jack 'Chakataga' Tarradellas, un grup d’AMACAT, a la plaça d’Espanya.

Totes les activitats del Tornem a eixamplar la Festa! es poden consultar al cartell al portal web de l’Ajuntament de Parets.

Veus de Parets
Veus de Parets

Parets estrenarà les obres de teatre documental ‘Veus de Parets’ i ‘Parets en Veus’

El projecte consta de dues peces teatrals que s’interpretaran el 20 de juliol, a les 20 h i a les 21 h, al Teatre Can Rajoler

Parets del Vallès estrenarà, dimecres 20 de juliol, la representació de teatre documental Veus de Parets, al Teatre Can Rajoler. El projecte teatral està conformat per dues peces que s’interpretaran a les 20 h sota el nom Veus de Parets i a les 21 h sota el nom de Parets en Veus.

La iniciativa tracta dues obres simètriques, amb dos grups d’actors diferents, però que per separat han compartit vivències i records. A més, les peces tracten les històries dels mateixos paretans protagonistes d’interpretar-les. Entre les narracions hi ha relats familiars, del carrer de la Fàbrica, de la Guerra Civil, de la LGTBI-fòbia, de la maternitat, de la immigració, de les gitanes de Parets, de la nissaga de Can Parera o de les crisis d’identitat, entre d’altres.

La idea del projecte, la dramatúrgia i la direcció de les dues obres ha anat a càrrec de la paretana Queralt Riera i l’estrena tindrà entrada lliure per a tots els assistents.

Campanya de consum de la Festa Major
Campanya de consum de la Festa Major

L’Ajuntament de Parets inicia la campanya de consum responsable ‘Beu amb moderació, et queda molta festa’ per la Festa Major

 La vila tindrà durant els quatre dies de festa un estand especialitzat per a informació i una parella educativa itinerant per treballar, de manera preventiva, el consum abusiu

L’Ajuntament de Parets posa en marxa la campanya de consum responsable ‘Beu amb moderació, et queda molta festa’ amb diferents accions per la Festa Major d’Estiu.

La Festa Major de Parets és una festa per a tots els públics on trobem un munt d’actuacions adreçades al públic jove, un col·lectiu amb ganes d’experimentar i gaudir de noves sensacions que, en molts casos, conviden a fer un consum actiu d’alcohol i d’altres substàncies.

En aquest sentit, el municipi disposarà, tots quatre dies de festa, d’un estand especialitzat per a informació, consultes, assessorament i estratègies amb l’objectiu de disminuir els riscos associats a tot plegat.

També hi haurà una parella educativa itinerant per treballar, de manera preventiva, el consum abusiu i disminuir la possibilitat d’intoxicacions etíl·liques i d’altres substàncies. L’Ajuntament treballa per crear espais de seguretat i confiança per gaudir plenament de la nostra festa.

Per a més informació sobre la campanya es pot contactar amb el telèfon habilitat per la Festa Major de la Policia Local de Parets del Vallès (93 573 79 79) i el del Punt Consum Responsable (667 992 353). 

Violència masclista
Violència masclista

L’Ajuntament de Parets activa la campanya contra les agressions sexistes ‘Només Sí és Sí’ per la Festa Major

El Punt Lila i LGTBI+, l’organització, el servei de seguretat i el servei sanitari estaran a disposició de tots els assistents per oferir la seva ajuda

L’Ajuntament de Parets llança la campanya contra les agressions sexistes ‘Només Sí és Sí’ per una Festa Major on tothom pugui gaudir, sentir-s’hi còmode i segur. Les festes majors es converteixen sovint en espais on tenen lloc actituds discriminatòries i vexatòries cap a determinats col·lectius de la societat, i està a les nostres mans combatre-les.

El municipi disposa del Protocol d’actuació per unes festes lliures de violències masclistes i LGBTIfòbiques, en el qual es posen a disposició popular recursos per ajudar totes aquelles persones que ho necessitin i ho sol·licitin.

L’Ajuntament recorda que les agressions sexistes no només són violacions i agressions físiques, les mirades, els tocaments, els comentaris, les agressions verbals... també ho són. No hi ha cap excusa que justifiqui cap tipus d’agressió; per motius de gènere, orientació sexual, identitat de gènere, ètnia o religió.

En aquest sentit, qualsevol persona que pateixi una agressió sexual podrà rebre l’ajuda necessària. Per rebre el suport, caldrà adreçar-se al Punt Lila i LGTBI+, a l’organització, al servei de seguretat o al servei sanitari, aleshores l’agressor serà advertit i, si escau, expulsat del recinte.

El cartell de la campanya ‘Només Sí és Sí’ es pot consultar al portal web de l’Ajuntament de Parets. 

Bus urbà
Bus urbà

Afectacions del servei de bus a Parets durant la Festa Major

Els canvis es produiran principalment del 22 al 25 de juliol

El servei regula de bus al municipi de Parets del Vallès es veurà afectat durant els dies de la Festa Major d’Estiu, del 22 al 25 de juliol.

En aquest sentit els canvis, en els diferents serveis de bus, seran:

El Bus Exprés

Amb motiu de la Fira d'atraccions el carrer Victor Català romandrà tancat al transit urbà els dies: des de dilluns dia 18 al dimarts dia 26 de juliol ambdós inclosos. Així, el pas alternatiu del Bus Exprés previst es farà, com en anys anteriors:

Direcció Vall del Tenes:

-          Parades: Av Francesc Macià - Av Catalunya.

-          A parades: Av. Francesc Macià desprès del restaurant i Av Catalunya al Camp de les Peces. 

Direcció Barcelona:

-          Parades: Av. Catalunya - Av. Francesc Macià - sortida a C17.

-          A Parades: plaça de la Vila i Av. Francesc Macià rotonda amb Victor Català.

El Bus Bigues / Granollers – BCN

Talls puntuals a l'avinguda Catalunya a causa d'activitats:

-          Diumenge 24 de juliol - de 22.30 a 23.30 h (correfoc de Diables).

-          Dilluns 25 de juliol - de 22.00 a 00.00 h (castell de focs i correfoc de Diables).

El Bus urbà

-          Del 22 al 25 de juliol ambdós inclossos, a partir de les 18 h tallats els carrers Ponent, La Fàbrica i Sant Antoni. La tornada del Barri Cerdanet ha d'ésser per av. Lluís Companys fins Av. Catalunya i direcció Lliçà de Vall.

-          Dissabte 23 de juliol de 7 a 11 h - Av. Lluís Companys tallada, pujar per carrer Sant Antoni (esmorzar).

El Bus de Festa Major

Talls puntuals a l'avinguda Catalunya a causa d'activitats:

-          Diumenge 24 de juliol - de 22.30 a 23.30 h (correfoc de Diables).

-          Dilluns 25 de juliol - de 22.00 a 00.00 h (castell de focs i correfoc de Diables).

Pujar per av. Lluís Companys i parar al núm. 19 (no fer la parada del Lluís Piquer) i tornar per av. Lluís Companys donant la volta a la rotonda de Sant Antoni o la de la BV1605 / C155.

Pots consultar el cartell de les afectacions al servei de bus al portal web de l’Ajuntament de Parets.