Portada > Receptes per enredar dracs afamats

Receptes per enredar dracs afamats

dracs afamats
dracs afamats

Aquest Sant Jordi es reprenen les receptes ‘per a enredar dracs afamats del món’

 

Després de l’èxit de la passada edició, amb el ‘Primer receptari per a dracs del món’, aquest 2022 es presenta de nou aquesta iniciativa

L’any passat, els nens i nenes de Parets van aconseguir atipar el drac de Sant Jordi amb una pila de receptes i, així, evitar que es cruspís a cap infant de la vila. Després de l’èxit assolit amb el Primer receptari per a dracs del món, l’Ajuntament reprèn aquesta iniciativa que uneix les escoles, les biblioteques, juntament amb artistes del municipi per confeccionar, aquest cop, receptes per a enredar dracs afamats del món.

La vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, el regidor de Cultura, Francesc de la Torre, la narradora oral i promotora d’aquesta iniciativa, Mon Mas, i responsables del Servei de Cultura i de les biblioteques municipals, i les direccions de les escoles de primària del municipi, s’han reunit per posar en marxa aquesta nova edició.

El projecte consisteix en un recull de receptes inventades per gaudir de la festa de Sant Jordi com cal. Poesia i cuina, productes de temporada i una cuina inventada. Receptes musicals, contes i llegendes de tots els racons de món.

Posteriorment, el artistes visuals de Parets que col·laboren en el projecte reproduiran les receptes en format gran per fer una exposició itinerant per les escoles i es convidarà als restaurants i pastissers del poble que faci la recepta adaptada professionalment.

Cada escola podrà treballar el projecte de manera transversal, a través del joc simbòlic i la descoberta. La proposta arribarà a les famílies per tal de compartir el meravellós món de la cuina, la invenció i la fabulació.

La vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, ha fet una molt bona valoració de l’edició de l’any passat i ha reiterat l’aposta “per treballar en projectes transversals que impliquin a les escoles, les famílies i l’administració, en aquelles iniciatives que serveixin per estimular els infants”, També ha agraït “la bona predisposició dels centres escolars a participar en aquest projecte”.

El regidor de Cultura, Francesc de la Torre, opinava que “utilitzant l’argot propi de la iniciativa, és un projecte engrescador i motivador que combina cultura, tradició i valors i que compta la complicitat de tothom que hi participa”.

Es poden veure les imatges, les il·lustracions dels menús estrella i totes les receptes de cadascuna de les escoles que van participar en la primera edició al web municipal.

Receptari
Receptari
Enredar dracs afamats - Alba Ginesta
Cartell 'Enredar dracs afamats' de l'escola ACESCO

Escola ACESCO

A continuació podeu veure les receptes dels alumnes de l'escola ACESCO: 

Cartell 'Enredar dracs afamats' escola Lluís Piquer
Cartell 'Enredar dracs afamats' escola Lluís Piquer

Escola Lluís Piquer

A continuació podeu veure les receptes dels alumnes de l'escola Lluís Piquer: 

Cartell 'Enredar dracs afamats' escola Pau Vila
Cartell 'Enredar dracs afamats' escola Pau Vila

Escola Municipal Pau Vila

A continuació podeu veure les receptes dels alumnes de l'escola municipal Pau Vila: 

Cartell 'Enredar dracs afamats' escola Pompeu Fabra
Cartell 'Enredar dracs afamats' escola Pompeu Fabra

Escola Pompeu Fabra

A continuació podeu veure les receptes dels alumnes de l'escola Pompeu Fabra: 

Cartell 'Enredar dracs afamats' escola Vila Parietes
Cartell 'Enredar dracs afamats' escola Vila Parietes

Escola Vila Parietes

A continuació podeu veure les receptes dels alumnes de l'escola Vila Parietes: