Portada > Sant Jordi 2021

Sant Jordi 2021

Diada Sant Jordi 2021
Diada Sant Jordi 2021

 Parades virtuals de llibres i flors

Sant Jordi 2021
Sant Jordi 2021

Les llibreries i floristeries de Parets exposen els productes i serveis que ofereixen per celebrar la Diada de Sant Jordi amb vídeos i fotografies en una pàgina específica al web i a les xarxes socials municipals: 

El divendres 23 d'abril, de 10 a 21 h, també trobareu les parades de llibres i roses a la plaça de la Vila

 

Primer receptari per a dracs del món

Primer receptari per a dracs del món
Primer receptari per a dracs del món
Ou de drac a Can Butjosa
Ou de drac a Can Butjosa

Parets farà el Primer receptari per a dracs del món. L’Ajuntament ha unit les escoles, les biblioteques i els artistes visuals del municipi per confeccionar un llibre de receptes per atipar el drac de Sant Jordi i evitar que es cruspeixi cap vilatà.

Aquesta setmana, la narradora oral, Mon Mas, ha difós un vídeo als centres educatius del municipi per informar que s’ha detectat la presència del drac a l’espai natural de Gallecs i demanar ajuda als nens i nenes perquè escriguin receptes per embotir el drac. Per escriure les receptes, dos especialistes en alimentació draconiana, en Rovirix i la MCGila, visiten totes les aules, des de P3 fins a 6è de Primària. Els dos personatges expliquen secrets sobre bèsties alades, escamades i d’alè fètid i reparteixen una postal perquè cada infant escrigui el seu plat. La postal, il·lustrada per les dibuixants Maria Josep Figueroa i Alba Ginesta, la podeu descarregar en el document adjunt. Cada recepta conté els ingredients i els passos a seguir així com l’element màgic i una música per acompanyar la menja.

La Biblioteca Can Butjosa i la Biblioteca Can Rajoler també col·laboren per proveir informació als infants amb guies de lectura. En aquestes guies, que podeu descarregar en els documents adjunts, hi trobareu una selecció de llibres de dracs, per conèixer aquests animals; de cuina, per preparar receptes per atipar-los; d'ingredients impossibles, per trobar l'element màgic; i de poesia, per amansir les feres. A més, les biblioteques han ambientat els seus espais per documentar la presència del drac al municipi.

Cada escola escollirà un menú complet que la representi, amb primer plat, segon i postres. Posteriorment, un grup d’artistes locals les il·lustraran. A més, de la Maria Josep Figueroa i l’Alba Ginesta, il·lutradores del Col·lectiu Rosa Sardina, hi participaran els artistes visuals, dissenyadors i il·lustradors, Gerard Martí Figueroa, Iris Paris i Marc Vila. Finalment, els menús s’imprimiran en gran format i es muntarà una exposició itinerària per les escoles.

Els centres educatius que participen en la iniciativa són: l’Escola Municipal Pau Vila, l’Escola Lluís Piquer, l’Escola Pompeu Fabra, l’Escola Vila Parietes i l’Escola ACESCO.

 

Presentacions de llibres d’autoria paretana

Alfred López i Mónica Gordi
Alfred López i Mónica Gordi

El divendres 16 d'abril, a les 18.30 h, a la Sala Basart Cooperativa, tindrà lloc la presentació del llibre El listo que todo lo sabe ataca de nuevo. Palabras y palabros, el sisè volum del paretà Alfred López. El llibre, il·lustrat per Clara-Tanit Arqué i editat per Larousse, es podrà comprar en línia i a Llibreria La Farrés.

El dissabte, 17 d’abril, a les 11.30 h, a la mateixa Sala Basart Cooperativa, es presentarà el llibre Cómo ayudar a los niños a leer y a escribir, de l’autora paretana Mónica Gordi. El volum es podrà adquirir en línia a la pàgina web de l’editorial Sar Alejandría. 

 

Biblioteques plenes d’activitats

El Rusti, de la Colla de Diables Parets, a la plaça de la Vila
El Rusti, de la Colla de Diables Parets, a la plaça de la Vila

La Biblioteca Can Butjosa i la Biblioteca Can Rajoler col·laboren per fer el Primer receptari per a dracs del món, però, paral·lelament organitzen altres activitats amb motiu de la Diada.

Can Butjosa

El dissabte, 17 d’abril, a les 11 h, a la Biblioteca Can Butjosa, es farà el ‘Dissabte en família especial Sant Jordi amb contes i cançons’ a càrrec de Caro von Arend. El dijous, 22 d'abril, a les 18 h, hi haurà ‘L’Hora del conte especial Sant Jordi’. El divendres, 23 d’abril, la Colla del Follet farà representació de titelles de la llegenda de Sant Jordi El drac que menjava princeses. La funció es farà en línia al canal de YouTube de la Biblioteca Can Butjosa. 

Can Rajoler  

El dimarts, 20 d’abril, a les 18 h, la sala d’exposicions de la Biblioteca Can Rajoler acollirà l’Hora del conte especial Sant Jordi: Sant Tornem-hi, a càrrec de Patricia McGill.

L'aforament de totes les activitats que es fan a les biblioteques és limitat i és necessari fer inscripció prèvia. 

 

Programació especial al Teatre Can Rajoler

El 25 d'abril El Pot Petit actuarà a Parets
El 25 d'abril El Pot Petit actuarà a Parets

Per commemorar el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República, el Teatre Can Rajoler acollirà l’obra Els darrers dies de la Catalunya republicana. L’obra es representarà el diumenge 18 d’abril, a les 18.30 h. Les entrades es poden adquirir al web espectacles.parets.cat.

El diumenge, 25 d’abril, a les 12 h, a les 16 h i a les 18.30 h, el Teatre Can Rajoler serà l’escenari del musical El Pot Petit al teatre, a càrrec d’El Pot Petit. Les entrades estan exhaurides, però si el Procicat permet un major aforament se’n posaran a la venda a partir del 20 d’abril.

 

Programa de la Diada a RAP107

Especial Sant Jordi a RAP107
Especial Sant Jordi a RAP107

El divendres, 23 d’abril, l’emissora municipal RAP107 emetrà en directe un programa especial de Sant Jordi de 10 a 12 h. L’especial inclourà entrevistes a autors i autores que han publicat llibres recentment; novetats literàries i recomanacions amb les llibreries de Parets; i entrevistes als propietaris i propietàries de floristeries.

 

La programació de Sant Jordi està condicionada a l’evolució de la pandèmia i a les mesures que es puguin prendre per evitar-ne la transmissió.

Sant Jordi 2021
Sant Jordi 2021