Portada > Sant Jordi 2022

Sant Jordi 2022

Imatge d'arxiu de Sant Jordi
Imatge d'arxiu de Sant Jordi
sant jordi
sant jordi
sant jordi
sant jordi

Parets programa més d’una vintena d’activitats per la diada de Sant Jordi

 Es faran tallers, lectures de contes, parades de llibres i flors, presentacions literàries, un receptari per dracs i un trencaclosques gegant, entre d’altres

 Parets del Vallès celebra la diada de Sant Jordi d’enguany amb més d’una vintena d’activitats per a tots els públics. La jornada comptarà, entre altres, amb les tradicionals parades, diversos jocs i tallers, un programa especial de ràdio, un trencaclosques gegant, l’espectacle de teatre familiar i un espectacle amb els diables de Parets. L’Ajuntament donarà el tret de sortida la vigília de la diada, el 22 d’abril, quan la Biblioteca Can Butjosa acollirà un club de lectura de contes LGTBI i Jaume Anfruns presentarà el seu nou llibre, 20 oficis, 20 records, al Teatre Can Rajoler.

La jornada de Sant Jordi, el 23 d’abril, s’iniciarà plena d’activitats per a tots els públics, a banda de les tradicionals parades de llibreries i floristeries. Les parades aniran a càrrec de la floristeria Tin-Ram, la floristeria Parets, la impremta papereria Farrés i la llibreria l’Elefant by Carlin. Per als més petits, hi haurà tallers de la colla de Diables Parets a més de la venda de roses i venda de marxandatge i, per a totes les edats, tallers de roses de paper i decoració de punts de llibre per part Òmnium Cultural. Les formacions polítiques hi seran presents amb activitats com: jocs gegants i un taller de roses i llibres, per part del PSC; tallers de Sant Jordi, per part de Sumem Esquerres a Parets; taller de xapes i titelles, i xocolata a la tarda; per part d’Ara Parets ERC; i un taller de Santa Jordina pels infants per conèixer la història i fer-se el seu escut personalitzat, per part de Parets per la República - Junts x Cat.

Per la programació del matí de Sant Jordi, cal destacar que la ràdio municipal de Parets, RAP 107 FM, farà una emissió especial en directe des de la plaça de la Vila; les biblioteques locals, activitats familiars al voltant dels dracs; el centre Kids&Us, manualitats de punts de llibre i sorteig de contes; l’associació Ara Sarau muntarà un trencaclosques gegant; la Residència Pedra Serrada mostrarà les seves manualitats i roses; i l’Oficina de Català de Parets del Vallès farà una sessió per crear parelles lingüístiques pel projecte Voluntariat per la llengua.

A més, durant el matí el municipi també acollirà les presentacions dels llibres Convergencia (vol. II de la trilogia Hijos de un Dios Mayor), de José Luis Barca a càrrec de Rosa Díaz i Democràcia. Un procés històric de llibertat, de Joan Sala Vila a càrrec de Francesc de la Torre i Xavier Guillamet. Posteriorment, la colla castellera els Manyacs Parets aixecarà un pilar i s’oferirà un recital poètic a càrrec del Niu d’Art Parets, que finalitzarà amb un espectacle de dansa a càrrec de Dansa Benestar organitzat per PROdansa. L’associació Parets Contra el Càncer, col·locarà durant la diada, taules contra el càncer al carrer Sant Antoni, a l’avinguda Catalunya i a la rotonda Pau Casals.

Els actes de la tarda estaran precedits per l’espectacle familiar Princeses, dracs, cargols i altres animalons, a càrrec de la companyia teatral Patawa i, seguidament, el punt final el posarà la colla Diables Parets amb una representació de la llegenda de Sant Jordi amb la temàtica de la música catalana i el tradicional piromusical de la Bèstia.

Per la seva banda, els Casals Municipals de la Gent Gran de Parets celebraran el Sant Jordi als seus casals amb recitals de poesia i música, berenar i un obsequi de roses. Les activitats del casal són gratuïtes i cal treure tiquet als mateixos equipaments a partir del 6 d’abril. El Casal Sant Jordi ho celebrarà el 21 d’abril a les 16 h, el Casal Asoveen el 22 d’abril a les 16 h i el Casal Ca n’Oms el 23 a les 16.30 h.

Especial Sant Jordi a RAP107
Especial Sant Jordi a RAP107

Programa de la Diada a RAP107

El dissabte, 23 d’abril, l’emissora municipal RAP107 emetrà en directe un programa especial de Sant Jordi de 10 a 12 h. L’especial inclourà de 10 a 11 un especial del RAP 107 PUNT EDU, entrevistes a autors i autores que han publicat llibres recentment; novetats literàries i recomanacions amb les llibreries de Parets; i entrevistes als propietaris i propietàries de floristeries.

25è concurs punts de llibre
25è concurs punts de llibre
25è concurs punts de llibre
25è concurs punts de llibre

Parets dedica la 25a edició del Concurs de punts de llibre a Harry Potter

Els participants han de presentar les obres abans del 30 d’abril a la biblioteca de Can Rajoler o a la de Can Butjosa

Parets dedica la 25a edició del Concurs de punts de llibre a l’obra i el personatge de ficció Harry Potter coincidint amb els mateixos anys que fa que es va publicar el primer llibre de la popular saga de l'autora JK Rowling. El concurs es farà durant el mes d’abril, les obres s’han de portar a les biblioteques del municipi, Can Rajoler o Can Butjosa, i l’últim dia per a presentar-les serà el 30 d’abril.

Les obres han d’estar relacionades amb la temàtica d’enguany, en aquest sentit, el jurat només acceptarà els punts amb il·lustracions que facin referència a Harry Potter. Per altra banda, els participants només podran presentar un sol punt de llibre i la plantilla de participació es pot passar a recollir per les biblioteques, o bé presentar el punt directament amb format de 7 x 21 cm.

Com en edicions passades les tècniques utilitzades es limitaran a llapis de fusta, aquarel·les, “plastidecors” i/o retoladors. Pel que fa a les categories, se n’han establert quatre: la blava (fins a 6 anys), la vermella (de 7 a 11 anys), la verda (de 12 a 16 anys) i la groga (a partir de 17 anys).

Els punts de llibre s’exposaran a les biblioteques de Parets i els guanyadors seran escollits per votació popular. Un cop escollits els guanyadors, el lliurament dels premis es farà el dimarts 21 de juny a les 18 h a la Biblioteca Can Rajoler. Els premis consisteixen en un diploma i un lot d’obsequis per cada categoria. A més, dels punts de llibre guanyadors s’imprimiran i s'utilitzaran com a punt d'informació de les biblioteques. Pel que fa als participants, totes les obres presentades es podran recollir a les biblioteques on han estat dipositades del 27 al 30 de juny i passades les dates, quedaran a disposició de l’Ajuntament.