La indústria i el comerç

INDÚSTRIA

Parets del Vallès és un dels centres industrials més importants de Catalunya gràcies al seu emplaçament privilegiat i a una bona xarxa de comunicacions. Hi ha sis polígons industrials completament operatius i dotats dels serveis necessaris, amb una representació important de grans companyies del sector farmacèutic, químic, alimentari i logístic.

PATRIMONI INDUSTRIAL

Destaca la decoració mural d’estil pop-art de l’antiga fàbrica de pell Tipel, obra de 1974 d’Eduardo Arranz-Bravo i Rafael Bartolozzi. També es conserven les instal.lacions dels anys 60 de l’antiga fàbrica de cervesa Lamot, on s'ubica actualment l'empresa de camions Man. Dues empreses com Grifols i Danone han restaurat, a l’interior dels seus recintes les masies de Can Torrents i Can Guasc, per convertir-les en centres de convencions o espais formatius.

COMERÇ

L’oferta comercial és prou completa i diversa. Les botigues, d’entre les quals n’hi ha de centenàries, estan distribuïdes principalment a la zona central del Barri Antic i als voltants del mercat municipal i de l’av. Catalunya, al barri de l’Eixample. També cal destacar el modern complex comercial i lúdic del sector Iveco.

Existeixen diversos establiments de restauració prou reconeguts per la qualitat de la seva oferta gastronòmica.

Tots el dilluns se celebra un mercat no sedentari a l’Eixample, mentre que els dimecres s'organitza al Barri Antic, amb parades de productes de tota mena.

Tipel 1       Tipel 2

Tipel 3       Tipel 4  

Darrera actualització: 30.06.2023 | 14:18
Darrera actualització: 30.06.2023 | 14:18