Les principals masies

TORRE DE CELLERS

Casa fortificada de la baixa edat mitjana (s.XIV), de planta rectangular, amb dues torres oposades, fossat i pont llevadís. L’any 1999 va ser reconegut com el castell més ben conservat de Catalunya i està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de monument històric.

TORRE MALLA

Edifici de planta quadrangular amb dues torres de defensa avançades, una finestra gòtica biforada i dos portals dovellats. L’edificació actual, per la seva estructura, correspon a l’època gòtica. Està documentada des del segle X i presideix l’espai natural més important de Parets del Vallès, dins de l’àmbit de Gallecs.

LA MARINETA

Edifici d’origen medieval que manté la tipologia del s.XVI en les construccions rurals de la comarca. Té planta quadrada amb teulada a quatre vessants, amb planta baixa, primer pis i golfes. La porta és un arc de mig punt i té tres finestres amb arcs conopials lobulats. Actualment s’ha convertit en un centre de recursos empresarials.

CAN SERRA

Masia de planta rectangular amb coberta a dos vessants desiguals. El primer mas, documentat al s.XVI, es va engrandir amb cossos adossats. Sobre el portal dovellat de pedra hi ha una finestra gòtica del s.XIV-XV, i una petita espitllera. Les finestres laterals del primer pis són renaixentistes, del s.XVI. En un annex l’escultor Josep Plandiura hi té un taller des de 2013.

Darrera actualització: 18.11.2022 | 12:43
Darrera actualització: 18.11.2022 | 12:43